FunX

Derek Otte maakt FunX Troonrede 2016

  1. Newschevron right
  2. Derek Otte maakt FunX Troonrede 2016

FunX heeft dé oplossing voor die saaie jaarlijkse Troonrede. Dit jaar doen we het anders met de FunX Troonrede waardoor die van Koning Willy eigenlijk niet meer nodig is. Woordkunstenaar Derek Otte heeft een exclusieve FunX Troonrede gemaakt en switcht daarvoor van zijn vertrouwde vrijdag in Start naar de derde dinsdag van september, oftewel Prinsjesdag!

FunX Troonrede 2016

Leden van de Staten-Generaal... Fa'ka met die hoedjes, wat doen jullie allemaal? Dat daargelaten: het gaat goed met Nederland! Toegegeven, zeker, we balanceerden op de rand maar gelukkig hadden we ouderen, scholieren, studenten en gehandicapten: die nepten we dus gaan we er nu weer met z'n allen op vooruit! Vooral de net wat rijkeren met een babybooming witte huid.

De werkloosheid is naar beneden, daar zit ook een mooi verhaal in. Van 560.000 naar maar 555.000, ik weet niet voor jullie maar ik noem dat een spectaculaire daling! Discriminatie op de arbeidsmarkt, dat zit allemaal tussen de oren. Onze cultuur is superieur dus hier werkt alles naar behoren.

Wat we links aan het volk geven, pakken we rechts weer af, of andersom, dat hebben we al jaren voor elkaar gekregen. Hoe voller ons land met vluchtelingen, hoe voller met terreurdreiging natuurlijk, vandaar dus meer geld voor het leger.

Ook meer KELD voor politie en justitie, zo kunnen ze door met die vervelende vloggers elimineren. Met die paar euro die overblijft, doen ze wellicht wie weet eventueel misschien wel een beetje tegen etnisch profileren.

Vrijheid van meningsuiting is een groot goed, wat men hier ook moet begrijpen. Al heb jij die vrijheid niet wanneer je je vrij voelt om te zeiken, want: wat rijmt er op 'mensen die zeuren'? Juist, OPPLEUREN, zo houden we het hier voor iedereen zo gezellig als een kinderfeest. Net als wanneer kinderen van onze vaak mislukte samenleving ter volksvermaak bij een grote talkshow zijn geweest.

Laten we meten met twee maten, gaatjes met praatjes vullen, lullen tot we een ons wegen. Letterlijk, tot er geen wij en zij meer is, tot we allemaal 1 ons wegen. Samen negeren we Syrië, samen doen we niets... Spring maar lekker achterop, op m'n glazen fiets, dan zeggen we iets over hoe succes een keuze is, hoe tolerant we zijn en blablabla... Zingen we over gelijke kansen, hoe racisme niet bestaat hier, lalala... Hoe alles altijd aan een ander ligt, hoe we zelf nooit iets fout doen. Hoe lief en eerlijk wij hier zijn, terwijl bijvoorbeeld Turken stout doen.

Gaan we kijken naar de Troonrede, beneden alle peil, welnu, cru misschien maar ik als koning voel me top. Het leven is leuker zonder plaat maar met een hele discografie voor je kop. Laten we samen lachen, ik weet zeker dat het helpt... Nou, doei en heb elkaar lief, zoals Kanye West zichzelf.

Derek Otte - FunX Troonrede 2016

Ster advertentie
Ster advertentie