FunX

Bob Ultee (eigenaar Sabon) werkt als baas altijd harder dan zijn personeel

  1. Newschevron right
  2. Bob Ultee (eigenaar Sabon) werkt als baas altijd harder dan zijn personeel
In 2010 stond Bob Ultee (33) op plek 14 in de 100% Selfmade van Quote, de lijst van de honderd rijkste Nederlanders onder de 40, die op eigen kracht rijk zijn geworden. Zijn geld verdiende Bob door Sabon te introduceren in Nederland, een keten gespecialiseerd in huidverzorgingsproducten. Hoe hij dat deed, vertelde hij op zondag 30 oktober in Hi5. Ook was hij op zoek naar verkoopmedewerkers voor zijn winkels.

Licentie

Als jongetje van 12 had Bob al zijn eerste bedrijf, een autowas-service. Hij waste op vrijdag en zaterdag de auto’s van de hele buurt, maar verkocht zijn bedrijf na een tijd door aan zijn buurjongen. Na de middelbare school studeerde hij Fiscaal Recht en tijdens zijn werk als fiscalist, maakte hij kennis met de winkel Sabon. Hij besloot het concept naar Nederland te halen en wist de licentie daarvoor te krijgen.

Miljonair
Zijn omgeving lachte hem uit toen hij begon met Sabon, maar Bob kan anderen inmiddels een poepie laten ruiken. In 2005 begon hij met 1 zaak, maar dat zijn er nu 55. Die uitbreiding leverde hem een notering in de 100% Selfmade van Quote op, maar heeft ook als gevolg dat hij nooit vrije tijd heeft en per dag soms wel 20 uur werkt.

Solliciteren
Of dat hem niet opbreekt, waarom hij nooit te snel mensen wil vertrouwen en hoe het is om samen met zijn vrouw een bedrijf te runnen, vertelde hij op zondag 30 oktober in Hi5. Tussen 17 en 19 uur kon je ook live solliciteren naar een baan bij Sabon. Shanine heeft in het verleden via een promotiebedrijf al voor Sabon gewerkt en zou dat graag fulltime willen doen. Hoe het sollicitatiegesprek tussen haar en Bob ging, hoor je hieronder:

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201110301700.wma{/wmaremote}

Ster advertentie
Ster advertentie