FunX

Al Qaeda heeft de wereld veranderd

  1. Newschevron right
  2. Al Qaeda heeft de wereld veranderd
Na de terroristische aanslagen op 11 september 2001 had iedereen het opeens over de War on Terror. Onder leiding van Amerika werd de term gebruikt voor invallen in Afghanistan en Irak. Veel Westerse landen sloten zich aan bij de War On Terror omdat de toenmalige Amerikaanse president Bush stelde: "Either you with us, or you are with the terrorists." Maar anno 2011 is er veel veranderd. Leeft de War On Terror nog wel?

In het nieuwe programma CritiX (maandag t/m donderdag 21-23 uur) was de stelling: De War on Terror is mooi geweest, het Westen moet zich met belangrijkere dingen gaan bezighouden.

Olie

FunX-luisteraar Anil uit Zoetermeer is het er eigenlijk wel mee eens: "Amerika gebruikte de terroristische aanslagen om zich met andere landen te bemoeien. Maar het land heeft zelf ook veel misdaden begaan. Een van de redenen dat Ael Qaeda zo'n hekel heeft aan Amerika, is dat het land zich constant bemoeit met het Midden-Oosten. Kijk maar naar de Palestina-kwestie of naar Saoedi-Arabië. Daar zijn ook flinke misstanden. Maar Amerika investeert al jaren in Israël. En Saoedi-Arabië krijgt veel geld omdat de Amerikanen mee verdienen aan de Saoedische olie. Het wordt tijd dat Amerika zich concenteert op binnenlandse zaken.

Op Facebook.com/FunXFM sluit luisteraar Selma zich daarbij aan: 'Amerika zou The War on Terror tegen zichzelf moeten beginnen! Zij zijn de grootste terrorist en de veroorzaker van alle ellende."

Reza: "De War on Terror heeft het westen rijk gemaakt."

Rubenw: "Het is wel mooi geweest met de War On Terror. Wat er in het verleden is gebeurd is het verleden. Zand erover en opnieuw beginnen."

Wereld veranderd na 9/11


Hassan Bahara schrijft voor het NRC Handelsblad en hij is één van de schrijvers van het boek WTF: Volwassen worden na 11 september. "Het afgelopen decennium kun je niet los zien van 9/11. De wereld is hierdoor veranderd. Voorbeelden in Nederland zijn: de opkomst van Pim Fortyun, de moord op Theo van Gogh en de opkomst van Geert Wilders. Het zijn allemaal schakels in de keten van gebeurtenissen na 9/11."

De stelling is dus: De War on Terror is mooi geweest, het Westen moet zich met belangrijkere zaken bezig houden.

Wat vind jij?



Ster advertentie
Ster advertentie