FunX

Hofman wil dat politici met een plan komen

  1. Newschevron right
  2. Hofman wil dat politici met een plan komen
BNN-presentator Tim Hofman is afgelopen maandag samen met zijn regisseur opgepakt. Hofman heeft op het eilandje in de Hofvijver in Den Haag vijf wietplantjes geplant. Hij wilde hiermee de aandacht van politici trekken voor het vreemde softdrugsbeleid van Nederland; coffeeshops mogen wel wiet verkopen maar niet inkopen.

Bij Spuiten en Slikken hebben ze vorig seizoen al aandacht besteed aan het achterdeurbeleid bij coffeeshops. Dit heeft echter niet geleid tot een discussie bij politici. Tim hoopt dat door actie van afgelopen maandag dat er wel goed over dit onderwerp wordt gediscussieerd en het niet alleen daarbij blijft.

"Ik hoop dat er een plan uit de discussievoering komt en geen grijs gebied. Ik ben ook niet persée voor legalisering; misschien reguleren en dan in handen van de staat. Maakt niet uit, maar kom met iets anders dan dit. Je zit gewoon met een rare situatie nu. Je moet het je voorstellen dat een bakker brood verkoopt maar dat hij zijn meel nergens mag inkopen," aldus Hofman.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F88246787"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie