FunX

Amsterdamse wethouder Andrée van Es strijdt tegen discriminatie

  1. Newschevron right
  2. Amsterdamse wethouder Andrée van Es strijdt tegen discriminatie
Eerder deze week stuurde de Amsterdamse wethouder Andrée van Es (57) een brandbrief naar de Tweede Kamer over de bezuinigingen op inburgering. Andrée maakt zich daar als wethouder van onder andere werk, inkomen en diversiteit druk over. Wat ze precies doet als wethouder, vertelde ze op zondag 5 december in Hi5.

De Amsterdamse wethouder noemt zichzelf een ‘jobhopper’ omdat ze zoveel verschillende banen heeft gehad. Tijdens haar studie Rechten begon ze als fractiemedewerker voor de PSP (voorloper GroenLinks) en vervolgens werkte ze onder andere in de Tweede Kamer, de VPRO, de Balie en de GGZ. Vanaf mei is ze wethouder in Amsterdam, een functie waarvoor ze is gevraagd. Andrée wilde eigenlijk niet van baan veranderen, maar accepteerde hem toch en is daar erg blij mee, omdat ze nu als bestuurder met een stad bezig is in plaats van met het hele land.

Wat Andrée te maken heeft met de inburgering van Maxima, waarom ze geen goede hulpverlener zou zijn en wat haar plannen zijn voor Amsterdam, vertelde ze op zondag 5 december in Hi5 van 17 tot 19 uur. De hele uitzending hoor je hieronder terug:

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201012051700.wma{/wmaremote}
Ster advertentie
Ster advertentie