FunX

Veel steun voor meisje dat werd mishandeld na weigeren afdoen hoofddoek

foto: Facebook: Met hoofddoek naar Emmeloord
  1. Newschevron right
  2. Veel steun voor meisje dat werd mishandeld na weigeren afdoen hoofddoek

Een veertienjarig meisje is vorige week woensdag mishandeld nadat ze had geweigerd haar hoofddoek af te doen. Ze hield er meerdere blauwe plekken en een hersenschudding aan over. Aanstaande zaterdag staat er een evenement gepland om te laten zien dat de samenleving dit geweld niet tolereert. Morad & Shay spraken hierover met één van de oprichters, Naïma.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onacceptabel

Volgens Naïma is het nodig om een evenement te organiseren, zodat er wat meer aandacht gegenereerd wordt voor het incident. De bedoeling is dat er zoveel mogelijk mensen met een hoofddoek op naar Emmeloord komen. Lukt dat niet, dan kun je ook een foto op social media delen waarop je een hoofddoek draagt.

"Het feit dat hier gewoon fysiek geweld is gebruikt, is grensoverschrijdend en onacceptabel. We moeten het duidelijk signaal afgeven dat we dit als samenleving niet mogen accepteren."

incident

Het meisje was van school onderweg naar huis, toen ze door twee jongens werd lastig gevallen. Ze riepen naar haar dat ze haar hoofddoek af moest doen. Toen ze dat weigerde, zouden de twee het meisje van haar fiets geduwd hebben. Vervolgens schopten ze haar tegen haar hoofd en rug. De daders vluchtten daarna weg. De politie is nog steeds op zoek naar de jongens.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie