FunX

VIDEO: Freshkid: "Niemand weet dat ik in een daklozenopvang leef"

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Freshkid: "Niemand weet dat ik in een daklozenopvang leef"

In 2013 werd Freshkid tweede in het SBS-programma The Next Pop Talent en stond er een veelbelovende muziekcarrière op haar te wachten. Helaas verliepen de dingen niet zo rooskleurig en volgden er zware jaren. Op dit moment verkeert Freshkid zelfs in het dieptepunt van haar leven. Hoewel ze momenteel dakloos is, blijft ze wel positief en is ze weer bezig met muziek. Reporter Ouassima zocht haar op in Rotterdam Kralingen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lay Low

Met haar zelfgeschreven nummer Lay Low scoorde Freshkid in 2013 hoge ogen bij de jury van de talentenjacht. Ze wist het uiteindelijk tot de finale te schoppen, waar ze verloor van tegenstander Melissa.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen muziek meer maken

Maar Freshkid verloor alles. In het interview met Ouassima vertelt ze voor het eerst over hoe ze in dit dieptepunt is beland. "Ik heb me beziggehouden met een persoon. En dat was voor mij het punt waarin ik niks meer mocht doen." Freshkid mocht geen muziek meer maken en dat maakte haar kapot. "Je bent met die persoon, dus dan doe je het voor die persoon, maar op een gegeven moment voelde ik me niet meer mezelf." Uiteindelijk heeft diezelfde persoon langzamerhand alles van haar afgenomen.

Geaardheid

De vele vragen die Freshkid toegestuurd krijgt via sociale media, maken haar helemaal gek: "Die vragen komen duizend keer, hou er eens mee op!" Mensen willen weten waarom ze geen muziek meer maakt, maar ook of ze lesbienne of transgender is. Vandaar dat ze voor eens en altijd die vragen over haar geaardheid uit de wereld wil helpen in dit interview.

"Dat vrouwen mij leuk vinden, of mannen, dat is hun ding. Laat ze lekker mij leuk vinden."

Ster advertentie
Ster advertentie