FunX

Val jij elke keer op foute mannen of vrouwen?

  1. Newschevron right
  2. Val jij elke keer op foute mannen of vrouwen?
Zowel vrouwen als mannen vragen zich af waarom ze toch elke keer voor een foute partner hebben kiezen. Seksuologe Rica Ponnet geeft met haar boek 'Blijf Bij Mij' antwoord op die veel gestelde vraag. In Start vertelde Ponnet dat de basis van het probleem al begint tijdens de jeugd. Het gaat om de manier waarop we geleerd hebben om lief te hebben als kind. " We leren in eerste instantie van onze ouders en nadien ook van andere soort figuren. Ook onze eerste liefjes enzo hebben daar invloed op. Dat ligt voor een groot stuk vast."
Volgense de Belgische seksuologe is het mogelijk om er verandering in aan te brengen.
Zowel vrouwen als mannen vragen zich af waarom ze toch elke keer een foute partner kiezen. Seksuologe en relatiedeskundige Rika Ponnet geeft met haar boek 'Blijf Bij Mij' antwoord op die veel gestelde vraag. In Start vertelde Ponnet dat de basis van het probleem al begint tijdens de jeugd. Het gaat om de manier waarop we geleerd hebben om lief te hebben als kind. "We leren in eerste instantie van onze ouders en nadien ook van andere soort figuren. Ook onze eerste liefjes enzo hebben daar invloed op. Dat ligt voor een groot stuk vast."

Kinderen die niet voldoende nabijheid hebben ervaren ontwikkelen een patroon. Ze worden angstig of afwijzend. Degene die angstig is, wil constant aandacht hebben. De afwijzende types doen stoer, willen graag bevestigd krijgen dat ze onafhankelijk en sterk zijn, alles aankunnen en dat ook altijd als boodschap naar anderen toe uitstralen. De twee types trekken elkaar vaak aan als antwoord op elkaars wereldbeeld. De één zoekt veel nabijheid op terwijl de ander dat niet comfortabel vindt. Daarom krijg je volgens Ponnet een relatie waarbij de één altijd achter de ander aanloopt en de partner juist wegloopt.

Volgens de Belgische seksuologe is het mogelijk om daar verandering in aan te brengen: "Het is niet zo dramatisch dat mensen met een bepaalde hechtingstijl opgezadeld zitten en daarna de rest van hun leven ook de slaaf van zijn. Evolutie is mogelijk, maar het start met inzicht. Daar levert dit boek een belangrijke bijdrage bij." Rika geeft in haar boek verder uitgebreid uitleg over de oorzaak van ruzies en andere relatieproblemen en beschrijft bovendien hoe je dat kan voorkomen.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F75009806"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie