FunX

Joan Ferrier neemt afscheid als directeur van E-Quality

  1. Newschevron right
  2. Joan Ferrier neemt afscheid als directeur van E-Quality
Joan Ferrier is al sinds 1998 directeur bij E-Quality, het kenniscentrum voor emancipatie, gezin en diversiteit, dat sinds kort gefuseerd is met het instituut voor vrouwengeschiedenis Aletta. Eind deze maand neemt ze officieel afscheid en wil ze haar ervaring op een andere manier gaan inzetten voor een rechtvaardiger samenleving. Zondag 6 mei schoof Joan Ferrier aan in de FunX/Hi5 studio.

Suriname
Joan Ferrier is de dochter van Johan Ferrier, de eerste president van Suriname. Ze groeide op in Suriname, maar maakte haar school en studie af in Nederland. Als ze de tijd terug kon draaien, dan had ze graag gewild dat ze de politieke situatie in Suriname in de jaren tachtig kon veranderen. Haar leven had er dan sowieso anders uitgezien, want ze heeft altijd graag in Suriname willen wonen. Toch is ze ook erg blij met wat ze in de Nederlandse samenleving heeft kunnen doen om de emancipatie van onder andere de zwarte vrouw te bevorderen.

Rolmodel
Als iemand je een rolmodel noemt, dan is dat een eretitel, zegt Joan Ferrier. Ze ziet zichzelf niet als rolmodel, maar anderen zeggen dat wel over haar. Ze weet zelf wel hoe belangrijk het is om een voorbeeld te hebben. Toen ze zelf net in Nederland woonde, was het nog witter dan nu: Je snakt dan echt naar mensen die als jij zijn, naar mensen met soortgelijke geschiedenis.

Werk mee aan Diversity Day!
Diversity Day NL is een landelijke talentenwedstrijd voor jongeren, die met hun act kunnen laten zien wie ze zijn en hoe diversiteit hen inspireert. De wedstrijd heeft vijf categorie├źn: dans; music&voice; rap&poetry; foto, film&animatie of theater&performance.


Iedereen die meedoet, begint met een voorronde. Deze zijn op 15 juni bij Dynamo in Eindhoven, en op 24 juni bij Nowhere in Amsterdam. De finale van Diversity Day is 25 augustus tijdens de Uitmarkt in Amsterdam, waar op het Museumplein de podiumoptredens van de finalisten plaatsvinden. Gedurende de dag kunnen jongeren inspiratie opdoen over diversiteit in verschillende workshops en bij de interactieve informatietafel.

Luister hieronder de Hi5 uitzending van zondag 6 mei met Joan Ferrier terug:
{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201205061700.wma{/wmaremote}

Ster advertentie
Ster advertentie