FunX

“Zorgverzekering moet verplicht blijven”

  1. Newschevron right
  2. “Zorgverzekering moet verplicht blijven”
In Nederland hebben zo’n 11.000 mensen geen zorgverzekering, omdat ze er fel tegen zijn. In plaats daarvan betalen ze extra belasting. Aan de andere kant zijn er mensen in andere landen die dolgraag een ziektekostenverzekering zouden willen hebben. Vind jij dat we zelf moeten kunnen kiezen? Of is het goed dat het afsluiten van een zorgverzekering hier verplicht is?

Stelling

Op FunX.fm kon je daarom mee discussiëren over de stelling: ’Het zou niet verplicht moeten zijn om een zorgverzekering af te sluiten’. Een kleine meerderheid (51%) was het oneens met de stelling.

Reacties

Eleonora vindt dat het afsluiten van een zorgverzekering een keuze moet zijn, omdat veel mensen nooit naar een arts gaan, maar toch moeten betalen voor iets dat ze niet gebruiken.

Rik is het oneens met de stelling en voorspelt dat iedereen massaal gaat klagen als ze opeens in het ziekenhuis belanden en de volledige rekening thuis krijgen.

Glenn zegt dat een zorgverzekering wel verplicht moet worden, maar dat de mensen die er weinig gebruik van maken een vergoeding moeten terugkrijgen.

Volgens Henk moet die schandalig hoge eigen bijdrage van 350 euro verdwijnen.

Tot slot geeft Mirfat aan dat de kosten van de zorgverzekering zo hoog zijn, omdat de Nederlandse burger alle besluiten van het kabinet zomaar accepteert.

CritiX

Q-Bah sprak in CritiX met verschillende luisteraars, maar sprak ook met Michiel Geldhof, woordvoerder van CVZ (College voor Zorgverzekeringen). En wat bleek? Michiel heeft geen aanvullende verzekering. Hij vindt aanvullende verzekeringen erg ondoorzichtig en kiest er daarom zelf niet voor.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F69922754&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

CritiX is er van maandag t/m donderdag (21.00-23.00 uur). Meepraten? Mail je naam en telefoonnummer naar critix@funx.nl
Ster advertentie
Ster advertentie