Naar homepage
FunX

Stemmen in Afghanistan en Iran

  1. Newschevron right
  2. Stemmen in Afghanistan en Iran
Voor de 2e keer in hun leven mochten de Afghaanse burgers naar de stembussen. Een door o.a. de Amerikanen geimplementeerde 'democratie' zorgt echter niet voor veel meer veiligheid en minder corruptie. Ook Iran had onlangs verkiezingen. We zagen de afgelopen weken vaak beelden op televisie van woedende demonstranten. Wil je weten wie Manu hiervoor in de uitzending heeft gehad. Klik hier verder.

Zittende President Hamid Karzai lijkt voor de 2e keer af te stevenen op een winst, maar is dat eigenlijk wel zo gunstig voor de bevolking? Dat vroeg Manu aan Joeri Boom, redacteur van de Groene Amsterdammer. Tevens sprak Manu met Rob Vreeken, journalist bij de Volkskrant, hij deed verslag van de verkiezingen vanuit Afghanistan en deelt zijn indrukken.

De verkiezingen in Iran is onlangs ook geweest. Op de televisie zagen we woedende demonstranten, veelal aanhangers van de gematigde oppositieleider Mir Hossein Musavi, die beweerden dat er fraude was gepleegd tijdens de verkiezingen en de voor de 2e keer herkozen president Mahmoud Ahmadinedjad dus niet rechtmatig was verkozen. Maar hoe moeten we die beelden nu eigenlijk interpreteren, want het valt niet te ontkennen dat Mahmoud Ahmadinedjad buitengewoon veel aanhang heeft in Iran. Dit en meer legde Politicoloog en schrijver van het boek "Het andere Iran" Peyman Jafari uit.

Natuurlijk is er geen Spoken zonder een Spook, afgelopen zondag hoorden we het Spook van de Dordtse rapper Risskant. Likshot.


Luister hier naar de show!

Ster advertentie
Ster advertentie