FunX

Zakenvrouw van het jaar 2009 in Hi5

  1. Newschevron right
  2. Zakenvrouw van het jaar 2009 in Hi5
Elke week is er in Hi5 een succesvol rolmodel te gast. Diegene stelt elke week een vacature/stageplek binnen zijn/haar bedrijf beschikbaar. Meiny Prins, Zakenvrouw van het jaar 2009 was op Moederdag te gast in Hi5. Deze ondernemende geest heeft haar eigen onderneming verkocht voordat ze naar het familiebedrijf, Priva BV vertrok. Wat een slimme stap is geweest. Binnen enkele jaren klom ze op in het bedrijf en nu heeft ze de titel 'Zakenvrouw van het jaar 2009' op zak.

Priva BV
Priva BV is een familiebedrijf dat zich richt op klimaatcontrole en procesbeheer in de agrarische en gebouwen sector. De kennis en ervaring in beide markten versterken elkaar en leiden tot de beste oplossingen voor elke situatie. In meer dan zeventig landen levert het bedrijf producten en diensten voor de glastuinbouw en utiliteitsbouw. Vanuit zeven landen internationaal en twee dochtervestigingen in Arnhem werken dagelijks meer dan vierhonderd medewerkers aan de ontwikkeling en distributie van producten voor klimaatoplossingen. In de tuinbouw is Priva daarin wereldmarktleider, en ook in de gebouwenwereld heeft Priva haar sporen ruimschoots verdiend.

Algemeen directeur Priva BV
Binnen 'no time' betrad Meiny Prins de directeurskamer. Eind 2003 stapte zij in het familiebedrijf en richtte zij zich voornamelijk op de afdelingen strategie en new business. In mei 2007 had ze zichzelf bewezen met een aantal goed afgeronde projecten en ze werd tot algemeen directeur benoemd.

Zakenvrouw van het jaar 2009
In maart ontving de zakenvrouw de prestigieuze Prix Veuve Clicquot, beter bekend als de titel 'Zakenvrouw van het Jaar'. Deze prijs wordt jaarlijks in 17 landen uitgereikt en heeft als doel vrouwelijk ondernemerschap en vrouwelijk management te stimuleren. Meiny Prins heeft de titel ontvangen omdat zij als hoofd van de inmiddels internationale onderneming de basis heeft gelegd voor een koerswijziging van productgerichte naar marktgerichte organisatie. Ze ontwikkelde een heldere visie op onder andere de thema's ondernemerschap, duurzaamheid, innovatie en techniek om dit te bereiken.

Stageplek
Priva stelt een stageplaats ter beschikking voor het ontwikkelen en testen van een prototype van een moderne, interactieve, zeer gebruikersvriendelijke wijze van klimaatregeling. Ons grote voorbeeld hierbij is de iPhone/iPod van Apple. Dit project valt rechtstreeks onder de verantwoordelijkheid van de directie van Priva en zal worden aangestuurd door de Chief Technology Officer.
Priva BV is dus op zoek naar een stagiair met een technische studierichting die MBO of HBO werk- en denk niveau heeft.
Lees hier de hele vacature.

Heb jij vragen die je graag aan Meiny zou willen voorleggen of wil je reageren op de vacature? Stuur dan meteen je motivatie en eventueel ook je cv op via hi5@funx.nl.

Luister hier de uitzending terug:

Deel 1
{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_200905101700.wma{/wmaremote}

Deel 2
{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_200905101800.wma{/wmaremote}
Ster advertentie
Ster advertentie