FunX

"Gezond eten is te duur"

  1. Newschevron right
  2. "Gezond eten is te duur"
Paul Rosenmöller zegt dat het wel meevalt, maar volgens Annemarie van Haaren is gezond eten hartstikke duur. Rosenmöller is tegenwoordig voorzitter van het Convenant Gezond Gewicht en Van Haaren is bestuurslid bij de Nederlandse Obesitas Vereniging. Ze discussieerden over gezond eten in de radioshow CritiX en jij discussieerde mee.

Stelling

Op FunX.fm stond de stelling: ‘Belasting op sigaretten? Dan ook belasting op junkfood’. Zo’n 55% van de stemmers klikte op ‘oneens’.

Betaalbaar

Q-Bah legde de stelling ook voor aan Paul Rosenmöller en Annemarie van Haaren en ze waren het over een cruciaal punt niet eens. Van Haaren vindt namelijk dat gezond eten in Nederland helemaal niet betaalbaar is. "Vet eten wordt steeds goedkoper en gezond eten steeds duurder." Rosenmöller vindt van niet: "Dat is een fabeltje. Iedereen kan gezond eten."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F80045607"></iframe>
{/source}

Vettax

In Engeland is één op de vier volwassenen te dik. Daarom heeft de Academy of Medical Royal Colleges - waar zo’n beetje alle Britse huisartsen bij zijn aangesloten – een plan. "Belast ongezond eten en verbied reclame voor dergelijk producten", aldus de AMRC. Eerder werd in Nederland ook al gedebatteerd over een vettax, maar dat leverde niets concreets op. Volgens Paul Rosenmöller ging de vettax niet door, door een soortgelijk project in Europa: "We zagen dat het niet werkte in Denemarken."

Reacties

Lisa: = eens
"Junkfood is tegenwoordig zo goedkoop, dat de keuze makkelijk is en er minder gezonde dingen worden gegeten."

Musa = eens
"Dan letten we wat meer op wat we eten."

Vera = oneens
"Alleen op sigaretten belasting, want daarmee kan je ook je omgeving schaden. Met junkfood schaad je alleen jezelf."

Charita = oneens
"Tuurlijk, zometeen eten we met z’n allen alleen nog maar worteltjes. (Ze vindt het belachelijk)"

Linda = oneens
"Als een normaal mens dan een hamburger wil eten, moet ie zich ook scheel betalen."

Ster advertentie
Ster advertentie