FunX

Marokkanen op vakantie bij Lijn5 met Farid & Sticks

  1. Newschevron right
  2. Marokkanen op vakantie bij Lijn5 met Farid & Sticks
Marokkanen: je ziet ze werkelijk overal. Maar waarom zijn ze in zulke grote getalen naar Nederland gekomen? En nooit meer weggegaan? Farid & Sticks duiken dieper in dit onderwerp om wat meer van de 40-jarige migratie van Marokko naar Nederland te weten komen. Wil jij ook iets meer van de roots van Farid weten? Luister dan naar Lijn5 met Farid & Sticks. Ook te beluisteren via de kabel.


40 jaar migratie Marokko en Nederland

Farid & Sticks zijn alle twee weer terug voor de laatste show voor de zomerstop van Lijn5. Ze snijden meteen een interessant onderwerp aan: de 40-jarige immigratie tussen Marokko en Nederland. Als eerst spreken Farid & Sticks Karim Traïdia, hij heeft een documentaire gemaakt over de 40-jarige migratie van de Marokkanen naar Nederland. Daarna spreken we Abdu Menebai. Ook hij is in de documentaire van Karim Traidia te vinden. Abdu is in '74 naar Nederland gekomen om arbeid te verrichten. Hij werd echter afgekeurd door de Nederlandse regering omdat hij te klein was, en vertelt wat hij verder gedaan heeft in Nederland. Nadia Bouras zit momenteel in Marokko op de riftourbus. Zij vertelt waarom ze op de bus zit, wat ze daar doet en iets over de rol die vrouwen in de migratie van Marokko naar Nederland gespeeld hebben.

Op vakantie
Breek jij dit jaar ook je hoofd over waar je dit jaar weer heen moet? Waarschijnlijk hoor je om je heen al de goed bedoelde adviezen; 'Probeer Turkije is, of maak een rondreis door Amerika. Ik ben naar Afrika geweest vorig jaar, zou je ook moeten doen!'. Maar waarom moeten we eigenlijk weg? Je vindt toch veel meer rust als je gewoon thuis blijft? Tjeerd Jorritsma is psycholoog bij de Arbeids Psychologie Amsterdam en geeft je de antwoorden. Mocht je dan nog graag weg willen, ga dan naar Australië. Ben Southall verzorgt daar aan de kust een eiland en verdient daar ook aardig wat eurootjes mee. We gaan hem vragen hoe zijn eerste week is bevallen.

Fight cancer on Tour to Loveland Festival
Ook spreken we Marnix van het Loveland Festival. Hij draait daar in de blauwe truck van het jongerenlabel van KWF Kankerbestrijding, Fight Cancer. Hiermee probeert hij bij te dragen aan het gevecht tegen kanker bij kinderen en jongeren. Tijdens het Loveland Festival zullen verschillende Fight Cancer ambassadeurs rondlopen om geld bij elkaar te krijgen voor dit goede doel. Dus, kom gezellig feesten op het Loveland Festival en draag je steentje bij!
Ster advertentie
Ster advertentie