FunX

'De Groot veel geld kwijt aan van Persie'

  1. Newschevron right
  2. 'De Groot veel geld kwijt aan van Persie'
Het komt niet vaak voor dat een voetballer overstapt naar de theaterwereld. Oud-voetballer Rory de Groot heeft dat wel gedaan en is sindsdien regelmatig te bewonderen in de Nederlandse schouwburgen en theaters. Hij is nu met zijn nieuwste voorstelling Hand in Hand op tournee door Nederland en had het hier vanochtend over met Fernando.

Op een dood spoor beland
Op 19-jarige leeftijd maakte Rory zijn debuut in het eerste van Feyenoord en later speelde hij in Excelsior 1. Hij deed waar veel jongens van dromen, maar koos er toch voor om te stoppen met voetbal en auditie te doen voor de Toneel- en Kleinkunst Academie in Amsterdam. "Bij Excelsior was ik op een dood spoor beland als speler omdat ik in conflict raakte met de club en de trainer. Ik wilde mijzelf niet opnieuw bewijzen bij een andere club en daarom heb ik ervoor gekozen om een andere weg op te gaan." Theatervoorstelling Hand in Hand geeft een unieke kijk in het leven van een jongen die als talent wordt bestempeld, maar toch niet doorbreekt. De voorstelling is tot april te zien in de Nederlandse theaters.

Veel geld kwijt aan Van Persie
Rory had in Start ook een leuke anekdote over ex-ploeggenoot Robin van Persie die hij goed kent. "Hij was goed in alle spelletjes en wilde alles voor geld spelen. Hij deed altijd alsof hij niet in vorm was en als er geld werd ingezet won hij altijd. Wij waren toen 15 jaar en speelden voor tientjes. In die tijd was dat veel geld."

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F74096056&amp;color=ff6600&amp;auto_play=false&amp;show_artwork=false"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie