FunX

Nasrdin Dchar: "Altijd bewust van Dodenherdenking"

  1. Newschevron right
  2. Nasrdin Dchar: "Altijd bewust van Dodenherdenking"

"Ik ben altijd bewust van de Dodenherdenking geweest, maar ik maak altijd de koppeling naar nu", vertelde Nasrdin Dchar vanochtend in Start. "Het is verschrikkelijk wat toen is gebeurd, maar als je nu naar de wereld kijkt dan zie je dat mensen niet leren van de geschiedenis, de oorlog en wat we elkaar aan kunnen doen. Overal in de wereld is narigheid."



Nasrdin duikt dit jaar op in het Rotterdamse theaterstuk Code 010. Volgens de acteur is het een tof stuk van theatermaker Sadettin Kirmiziyüz over de haven en de mensen die daar werken. "We zoomen in op wat smokkel van cocaïne doet met de mensen die in de haven werken. Het stuk is geïnspireerd door The Wire en dan met name het seizoen waarin ze inzoomen op de haven. Ik speel een rechercheur, maar ook een Brabantse crimineel."



Nasrdin Dchar schoof vanochtend aan in je ochtendshow met Fernando, omdat hij dit jaar overal opduikt. Zo wordt Nasrdin's solovoorstelling 'Oumi' 25 mei om 20.30 uur uitgezonden op NPO 2. Daar is de acteur ontzettend trots op: "FunX was één van de weinigen bij wie ik destijds mocht aanschuiven om erover te vertellen," vertelde hij vanochtend in Start. Uiteindelijk werd het zo'n succes dat zelfs koningin Maxima kwam kijken. Ondertussen werkt hij aan een opvolger van Oumi.

De Jacht op Net5

Nasrdin Dchar duikt dit najaar ook op als rechercheur in de nieuwe Net5-serie De Jacht. De serie gaat over een speciale eenheid van de politie die gespecialiseerd is in het opsporen van seriemoordenaars met Fedja van Huêt en Loes Haverkort in de hoofdrollen.

Ster advertentie
Ster advertentie