FunX

Homoseksuele topsporters in één boek

  1. Newschevron right
  2. Homoseksuele topsporters in één boek
Olympisch zilveren medaillewinnaar Johan Kenkhuis en schrijver Huub ter Haar waren te gast in Start om meer te vertellen over het boek 'Gelijkspel'. Het boek waarin mannelijke en vrouwelijke topsporters uit Nederland vertellen over hun homoseksualiteit. Maar binnenkort komt er een deel 2 met internationale topsporters die uit de kast komen.

Het is namelijk nog steeds een enorm groot taboe in veel takken van sport om voor je geaardheid uit te komen. Maar voor topsporters als zwemmer Johan Kenkhuis was dit vanzelfsprekend. Johan is inmiddels gestopt met zwemmen op topniveau en heeft aardig wat prijzen weten binnen te halen.
Tijdens zijn zwemcarrière maakte Johan aan zijn omgeving en aan zijn mede-zwemmers bekend dat hij op mannen valt.

Volgens Johan veroorzaakte dit geen problemen: "Ze reageerden gewoon heel relaxt en ze accepteerden gewoon wie ik was. Of ik nou op mannen of vrouwen val, was voor hen geen probleem. Ik heb tot nu toe ook nog nooit negatieve reacties gehad van mensen over mijn geaardheid."

Het boek 'Gelijkspel' is onder andere een initiatief van de John Blankenstein Foundation. De foundation is vernoemd naar de in 2006 overleden topscheidsrechter John Blankenstein, die zelf ook homoseksueel was. In het boek komen Nederlandse topsporters aan het woord over de combinatie topsport beoefenen en homoseksueel zijn.

In Start vertelden de twee heren dat er een vervolg op het boek komt. Hierin komen ook internationale topsporters uit de kast en vertellen ze over hun homoseksualiteit. Wie deze sporters zijn, wilde schrijver Huub ter Haar nog niet bekend maken. Dus wordt vervolgd...
Ster advertentie
Ster advertentie