FunX

Luister mee met de XChart Top 100 op FunX!

  1. Newschevron right
  2. Luister mee met de XChart Top 100 op FunX!

Het einde van het jaar komt nu wel heel dichtbij! Om nog even met wat gezonde nostalgie terug te kunnen kijken (of luisteren) naar 2017, kun je vandaag de hele dag van de XChart Top 100 genieten. FunX-dj's Sander en Tannaz draaien van 10.00 tot 18.00 de populairste tracks uit de XChart.

Nederlandse hiphop

De XChart Top 100 wordt dit jaar gedomineerd door de Nederlandse artiesten! Boef komt maar liefst 8 keer voor in de XChart Top 100, gevolgd door Frenna (7 keer), Jonna Fraser (6 keer), Ronnie Flex (5 keer) en Sevn Alias (5 keer). Josylvio heeft met Ride Or Die het langst in de XChart 2017 gestaan (7 weken), gevolgd door Boef met Habiba (6 weken).

Top 5

Eén iemand steekt er dit jaar met kop en schouders bovenuit: Ronnie Flex. Hij staat maar liefst twee keer in de top 5. Zijn hit Energie met Frenna staat op #1 en Lovely Body in samenwerking met SFB staat op #5. De volledige top 5 ziet er als volgt uit:

1. Ronnie Flex Ft. Frenna - Energie
2. Luis Fonsi Ft. Daddy Yankee & Justin Bieber - Despacito (Remix)
3. J Balvin & Willy William - Mi Gente
4. Jason Derulo Ft. Nicki Minaj & Ty Dolla $ign - Swalla
5. SFB Ft. Ronnie Flex - Lovely Body

Bekijk hier de hele lijst!

Langst in de lijst

Een verdiende tweede plek voor Despacito (Remix) van Luis Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber, gevolgd door Mi Gente van J Balvin en Willy William. En dat is niet de enige prestatie van de reggaetonartiesten. De nummer #2 en #3 uit de XChart hebben allebei het langst in de XChart 2017 gestaan, namelijk 25 weken!

Hoe dan?

Benieuwd hoe de XChart Top 100 wordt samengesteld? Een simpel rekensommetje. Er waren 52 XCharts in 2017. De #1 in de XChart krijgt 30 punten, de #2 krijgt 29 punten, #3 krijgt 28 punten etc. Deze punten bij elkaar opgeteld, vormen een score. De nummers met de hoogste scores, verschijnen bovenaan in de lijst.

Kun je niet wachten? Beluister de XChart Top 100 alvast hieronder.

Ster advertentie
Ster advertentie