FunX

Défano Holwijn gaat na Stacktember gewoon door met minder money spenden

  1. Newschevron right
  2. Défano Holwijn gaat na Stacktember gewoon door met minder money spenden

Een maand lang maximaal 50 euro spenden aan luxe dingen. Dus minder bioscoopbezoekjes, niet uit eten, niet shoppen en nog veel meer andere 'luxe' dingen. Dat was deze maand de realiteit voor iedereen die meedeed aan Stacktember. Défano Holwijn, de bedenker en het meesterbrein achter Stacktember, was in the building tijdens Start met Fernando.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het begin

Deze movement van Défano begon vorig jaar voor het eerst met de gedachte dat de dure decembermaand eraan komt. Défano: "Je gaat dan sowieso geld spenderen. Ik vind ook dat veel mensen op social media zoals ik het hebben over 'geld blowen'. En eigenlijk hoor je nooit iets over geld sparen, dus ik vond dit wel een mooie beweging."

50 euro

Maar even serieus. Je hebt maar 50 euro uit te geven aan dope dingen en dat een hele maand lang. Hoe dan?! Het is vandaag de laatste dag van september en wat heeft Défano van dat budget overgehouden? Défano: "Alles man. Het was mijn doel om alles over te houden en dat is gelukt. Natuurlijk heb ik het ook iets simpeler dan andere mensen, omdat ik ook nog gesponsord wordt en dat soort dingen." Ondanks dat het voor hem 'makkelijker' is, blijft het initiatief een waardevol idee voor andere mensen.

En nu?

Oké, het is leuk om een maandje mee te doen. Maar het is nog doper als je dit gewoon langer vol kunt houden. En dat is ook de bedoeling van Défano.

"Wat ik nu allemaal heb gedaan, neem ik sowieso mee naar volgende maand. [...] Ik zie elke dag wel iets dat ik wil kopen qua kleren en schoenen. Maar alles wat ik deze maand heb gezien, ben ik allang vergeten. Dus het was niet zó belangrijk en ik ga het zeker volhouden. [...] Het is beter zo man."

Papa

En dan ook nog even wat anders, want Défano houdt iedereen bezig door een post op Instagram. Hij kust daarop een zwangere buik, dus iedereen vraagt zich af of hij vader gaat worden. Défano: "Vandaag om 17.00 uur wordt dat duidelijk op mijn Instagram. Big announcement, ga het checken!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie