logo
FunX

Glennis Grace staat open voor deelname aan Eurovisie Songfestival

  1. Newschevron right
  2. Glennis Grace staat open voor deelname aan Eurovisie Songfestival

Wie kent haar niet: Glennis Grace. Ze wordt gezien als de Whitney Houston van Nederland en is bij het grote publiek bekend met haar Nederlandstalige liedjes. Maar haar muziek gaat nu een totaal andere kant op. Daar deed ze vanmorgen een aantal opmerkelijke uitspraken over bij FunX Start. Ook gaf de zangeres aan open te staan voor deelname aan het Eurovisie Songfestival.

"Ik heb er toevallig gisteren een gesprek over gehad." Trijntje Oosterhuis is het afgelopen Eurovisie Songfestival helaas afgevallen. Misschien dat Glennis met de Ladies of Soul dan een poging moet wagen? De zangeres vindt dat het Songfestival meer over andere dingen gaat dan zang. "Het zou te gek zijn, maar dan moet het iets totaal anders zijn dan normaal." (terug te horen in het vierde audiofragment)

In shock
“Het is zo anders, dat mensen in shock zouden zijn als ze het nu zouden horen.” Daarmee heeft ze zangeres flink wat nieuwsgierigheid opgewekt bij Fernando over haar nieuwe sound. De Amsterdamse nachtegaal was niet alleen te gast, maar met de band Orange Grove. Samen lieten zij hun nieuwste single Some Things Last Forever horen.


Orange Grove is een reggae fusion band die onder andere zeer populair is op de Antillen. Glennis heeft een relatie met de drummer. “M’n vriend is echt heel streng, Hij daagt me uit op verschillende manieren.” Naast muziek maken en schrijven met deze band, heeft de zangeres bijvoorbeeld ook met Jay Collins in de studio gezeten.

Wereldberoemde Glennis?
Aan haar stem ligt het in ieder geval niet. En ze kan ook best een brutaaltje zijn. Maar samenwerkingen opzoeken met bijvoorbeeld Martin Garrix of Armin van Buuren, daar zegt Glennis zelf nog net iets te bescheiden voor te zijn.

Nog nooit gehoord
Last but not least lieten Glennis en Orange Grove een live snippet horen van een track die volgend jaar pas op haar album moet verschijnen. Nog mooier, het is nog niet eens af. Check het hier!

Ster advertentie
Ster advertentie