FunX

Door 'Opgelicht' beschuldigde rapper Jay Jay doet zijn verhaal bij FunX

foto: Screenshot via Opgelicht?!
  1. Newschevron right
  2. Door 'Opgelicht' beschuldigde rapper Jay Jay doet zijn verhaal bij FunX

De Rotterdamse rapper Jay Jay was gisteren te zien in Opgelicht?! waar hij van meerdere dingen werd beschuldigd. Het is niet de eerste keer dat de rapper in het programma te zien is. Jaren geleden werd hij ook al beschuldigd van oplichtingspraktijken. Hij ontkende alles en werd later in een rechtszaak vrijgesproken. En ook dit keer ontkent hij de beschuldigingen. In het programma was te zien hoe hij maar bleef herhalen: "Waar praten we over?!" FunX-dj's Patrick & Shay belde Jay Jay op om dat ook aan hem te vragen: waar praten we over? Waarom wordt hij door zoveel mensen beschuldigd?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

juridisch

"Ik word beschuldigd van oplichting, terwijl het juridisch gezien niet zo is." Shay vraagt Jay Jay of hij - ondanks dat het juridisch gezien misschien geen oplichting is - ook in zijn hart niet vindt dat hij foute dingen heeft gedaan. "Het is nooit mijn bedoeling geweest om mensen op te lichten. Ik weet wat ik voel en wat ik doe en ik heb er geen slechte bedoelingen mee."

Label

Het klinkt allemaal een beetje vaag, maar later maakt Jay Jay nog duidelijk dat hij echt geen oplichter is. Wat betreft de beschuldigingen over zijn label, kan hij kort zijn: "Daar ben ik voor vrijgesproken, maar alsnog blijven mensen mij uitmaken voor oplichter."

Producten niet verzenden

Om onder de beschuldigingen over zijn webshops uit te komen, is wat lastiger. Verschillende gedupeerden beweren dat ze hun bestelde producten nooit ontvangen hebben. De Instagramaccounts van de online winkels staan vol klachten en negatieve recensies. FunX-dj Shay confronteert hem met het feit dat er zoveel verschillende mensen zijn die allemaal dezelfde beschuldigingen maken. Beweert Jay Jay dat zij allemaal aan het liegen zijn?

Jay Jay: "Ja, blijkbaar wel. Je moet begrijpen dat elk bedrijf tevreden en ontevreden klanten heeft. In mijn geval zijn er 24 klachten, maar dat betekent niet dat ik maar 24 klanten heb. Ik heb ook genoeg klanten die wél van mijn producten genieten."

de Schuld van de media

Waarom Jay Jay zoveel beschuldigingen over zich heen krijgt, kan hij ook verklaren. Hij geeft de media daar de schuld van. "Als je eenmaal bij Opgelicht bent geweest, krijg je automatisch een stempel." Volgens hem is die stempel, en het feit dat je meteen negatieve namen krijgt als je zijn naam googlet, de reden dat hij een makkelijk doelwit is. "Het maakt niet uit wat ik doe, al neem ik FunX over, ik word dan nog steeds als oplichter gezien."

Schetser

Shay wil nog één ding van Jay Jay weten. Op zijn Instagram noemt hij zichzelf 'Meester Schetser' (wat betekent dat hij mensen voor de gek houdt) en ook in de uitzending van Opgelicht droeg hij een shirt met die tekst. Dat is merkwaardig aangezien hij zo graag van de stempel 'oplichter' af wil komen. Jay Jay legt uit dat het allemaal sarcastisch bedoeld is.

"Feitelijk gezien bedoel ik daar niks mee. Ik ben niet met die dingen. Als mensen me voor dat willen uitmaken, terwijl dat totaal niet in mij zit, noem me dan maar lekker zo."

Ster advertentie
Ster advertentie