FunX

Thuis wonen... mag dat nog op je 25ste?

  1. Newschevron right
  2. Thuis wonen... mag dat nog op je 25ste?

Op jezelf wonen of nog steeds bij je ouders thuis? Dat is de grote vraag deze week in het CritiX panel. Marciano, Ciana en Nesim gaan in discussie en zijn het grotendeels met elkaar eens. Ondanks het gemak van wonen bij papa en mama, vinden alle drie de panelleden het 'vreemd' als je op je 25ste nog bij je ouders woont.

Zelfstandiger

Ciana's moeder had haar uit huis geschopt als ze op haar 25ste nog niet op zichzelf zou wonen. Haar moeder gelooft namelijk dat op jezelf wonen je zelfstandiger maakt. "Er komt zoveel op je af," zegt Marciano. "Vooral als je 18 bent en je moet opeens zorgverzekering dit en die verzekering dat gaan betalen." Nesim vindt twintig jaar de ideale leeftijd om het ouderlijk huis te verlaten: "Dan kan je ook nog sparen."

je blijft thuis!

Wat veel mensen vergeten is dat een groot aantal jongeren niet op zichzelf mogen wonen. "In onze cultuur kan je niet zomaar uit huis. Of je moet trouwen of je moet heel slim zijn, studeren en dan het geluk hebben dat je uit huis mag," legt Nesim uit in het CritiX panel.

Ster advertentie
Ster advertentie