FunX

'Verkrachters berechten als volwassenen'

  1. Newschevron right
  2. 'Verkrachters berechten als volwassenen'
In PowNews en op Twitter was de afgelopen dagen een filmpje te zien van vier minderjarige jongens uit Tilburg die seksuele handelingen verrichten met een meisje van 14. Aanvankelijk werkt het meisje mee, maar na een ruwe duw van een van de jongens is ze er klaar mee. Een van de boys vraagt haar dan 'moet je huilen?' Het lijkt er wel op. Wat er precies gebeurt is niet helemaal duidelijk, maar de Tilburgers zijn inmiddels wel opgepakt. Als het inderdaad om verkrachting gaat, wat voor straf moeten zij dan krijgen?

Stelling

Op FunX.fm, Facebook.com/FunXFM en de FunX-app stond de stelling: 'Een minderjarige zedendelinquent moet altijd als volwassene berecht worden'. Aanvankelijk was een grote meerderheid (zo'n 75%) het eens met de stelling, maar naarmate de dag vorderde veranderde dit. Rond middernacht was zo'n 83% van de stemmers het oneens met de stelling.

Reacties

Op Facebook.com/FunXFM en in de radioshow CritiX (met Q-Bah) kwamen wel duidelijke antwoorden binnen. De meeste luisteraars zijn hier inderdaad voor hardere straffen voor minderjarige zedendelinquenten.

Maurice: "Ze mogen er niet met een taakstraf vanaf komen. Je moet ze veel zwaarder bestraffen."
Mitch: "Gewoon met een blok beton in zee gooien, zulke mensen."
Domingus: "Direct hard aanpakken en zorgen dat ze het nooit meer in hun hoofd halen."
Ekrem: "Een cursus 'foei afblijven'"
Diaantje: "Een taakstraf is echt te weinig. Hard aanpakken!"

CritiX Q-Bah sprak in CritiX met verschillende luisteraars over het onderwerp. Check hier de reacties:

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F46555583&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie