FunX

Meer werken voor hetzelfde salaris?

  1. Newschevron right
  2. Meer werken voor hetzelfde salaris?
Zou jij meer werken voor minder salaris? Onderzoek wijst uit van wel, maar dan wel als je het flexibel mag inplannen. Veel werknemers zijn nog van de oude stempel en willen dat je van 8.30 tot 17.30 werkt. Maar de nieuwe generatie werknemers werkt liever op een ander tijdstip. Ook is niet iedereen een ochtendmens.

Files


Als je tegenwoordig om 08.30 op je werk moet zijn, dan mag je maar beter hopen dat het om de hoek is van waar je woont. Zo niet, dan kan het nog wel eens zijn dat je om 07.00 al weg moet omdat je reis meer dan een uur duurt. Dat terwijl je nog geen 10 km van je werk woont. Op de terugweg is het niet veel anders. Als je dat weet te vermijden kan je alleen al een uur per dag meer werken.

Eigen tempo


Veel mensen werken ook het beste als het hen uitkomt. Nou kan je natuurlijk niet alleen maar op komen dagen als het jou uitkomt, want dan bestaat de kans dat je nooit meer komt. Maar als je baan het toelaat zou het wel fijn zijn als je kan aankomen en weg gaan wanneer jij dat wilt. Als je in de ochtend dat uurtje extra voor jezelf hebt, dan ben je misschien wel bereid om in de avond anderhalf uur langer te werken.

Productie


Uiteindelijk zullen er veel werknemers zijn die het liefst zien dat je zo veel mogelijk doet voor ze. Dus als jij meer wil doen voor een stukje extra vrijheid, waarom dan niet? Of heb jij liever meer salaris en minder vrijheid?


Ster advertentie
Ster advertentie