FunX

SPOKEN: Resistentie bacteriën on the rise!

  1. Newschevron right
  2. SPOKEN: Resistentie bacteriën on the rise!
Vanuit de politiek was er afgelopen week veel aandacht voor het overmatige gebruik van antibiotica. Minister van Volksgezondheid Edith Schippers heeft met de Wereldgezondheidsorganisatie afspraken gemaakt over de aanpak van antibiotica resistentie. In 2010 overleed een vrouw aan een blaasontsteking, omdat de bacteriën in haar lichaam resistent waren geworden tegen antibiotica. Loopt ons menselijk voorbestaan gevaar door resistente bacteriën?

Einde v/d antibiotica
Journalist Rinke van den Brink schreef dit jaar het boek "Het einde van de antibiotica". In dit boek onderzoekt hij de dreiging die uitgaat van de resistentie van bacterie. Manu vraagt hem en de directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM Jaap van Dissel onder andere hoe het komt dat antibiotica het gevecht tegen bacteriën steeds vaker niet meer winnen.

Duidelijke Taal: Afu Sensi
De Rotterdamse rapper met Surinaamse roots Afu Sensi brengt in januari zijn EP "Switi Orsyade" uit. Afgelopen week dropte hij de clip van de track ‘’Switi Orsyade’’. De titel van de track is afgeleid van het Surinaamse gezegde "Wan bita amandra e meki wan switi orsyade". Manu vraagt hem naar de betekenis van dit gezegde en natuurlijk naar zijn keuze in de rubriek Duidelijke Taal!

Spoken met Manu
{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/spoken/spoken_201312012100.mp3{/audio}
(rechter muisknop > doel opslaan als)


1e uur
Little brother – Not enough
Non Prophets – The Cure
Nas – Fried Chicken
Yasiin Bey – Crime & Medicine
Afu Sensi – Switi Orsyade
Mack Wilds – Own It
Wu-Tang Clan – Impossible
The Roots – Radio Daze
Rass Kass – Nature of the Threat
Ster advertentie
Ster advertentie