FunX

Persbericht: Jongerendebat “Jouw Democratie is de Mijne Niet!” in HMH

  1. Newschevron right
  2. Persbericht: Jongerendebat “Jouw Democratie is de Mijne Niet!” in HMH
Radiostation FunX viert 5e verjaardag met dans, muziek en debat

Jongerenradio FunX viert haar 5e verjaardag op donderdag 11 oktober in de Heineken Music Hall. Een groot jongerendebat, dat om 15.30 uur begint, is onderdeel van het middagprogramma. In het debat discussiëren middelbare scholieren over het thema “Jouw Democratie is de Mijne Niet!”. Het debat wordt bijgewoond door prinses Máxima. Acht middelbare scholen in de Randstad nemen deel aan het middagprogramma met de onderdelen FunX Media en het debat “Jouw Democratie is de Mijne Niet!”. Ter voorbereiding hebben zij een gethematiseerde lesmodule gevolgd over democratie. Deze lesmodule werd in samenwerking met Stichting Kosmopolis, NOS Headlines, VPRO, Schooltv en FunX ontwikkeld in het kader van de week van de democratie op de Nederlandse Publieke Omroep.

Voorafgaand aan het debat bereiden de leerlingen zich voor tijdens het onderdeel ‘FunX Media’ door middel van diverse media gerelateerde workshops. In het jongerendebat “Jouw Democratie is de Mijne Niet!” gebruiken de zes afgevaardigde leerlingen per school de opgedane kennis uit het onderdeel FunX Media om hun standpunten te formuleren en zich te presenteren. Onder leiding van debatleider Tanja Jadnanansing (NOS) geven de leerlingen hun ongezouten mening over hoe zij aankijken tegen de grondrechten, politiek en de media. Het debat wordt georganiseerd in samenwerking met VPRO en Stichting Kosmopolis. Een samenvatting van het jongerendebat wordt op 11 oktober om 20.25 uur uitgezonden op Nederland 3 door de VPRO.

Naast het middagprogramma organiseert de jongerenzender ook het FunX Five Concert ’s avonds tussen 19.00 en 23.00 uur. Het avondprogramma is onderverdeeld in 5 concerten, met elk een eigen gastheer. Onder de gastheren ook The Partysquad, Ziggi, Yes-R en artistiek leider Marco Gerris van het internationaal bekende dansgezelschap ISH.

In elk van de vijf concerten staat een muziekstroming centraal en er wordt gewerkt met diverse crossovers. De gastheren zorgen elk voor een compleet mini-concert en doen samen in een avondvullende show een ode aan “Urban Music”. Vele artiesten uit de Nederlandse urban scene betreden naast de gastheren deze avond ook het podium, zoals Ali B, The Opposites, K-liber 4 Life, Gio en Brainpower. Daarnaast bestijgen ook diverse buitenlandse artiesten het podium waaronder de Turkse popster Kenan Dogulu, Mohamed Hamaki, die in Egypte garant staat voor uitverkochte zalen en de Bombay Rockers. Als laatste is wereldster Khaled toegevoegd aan de line-up van het FunX Five Concert. Khaled is in het westen vooral bekend met z’n ballad “Aicha”, maar is de in de Arabische wereld wordt hij al decennia op handen gedragen met talloze hits zoals “Didi”.

De vijf concerten worden door de KRO geregistreerd en worden op 13 oktober om 23.55 uur uitgezonden op Nederland 3.
Ster advertentie
Ster advertentie