FunX

"Liefde is de nieuwe movement"

  1. Newschevron right
  2. "Liefde is de nieuwe movement"

Amin Mousaoui haalde vorige week zo'n beetje elk nieuwsmedium met zijn korte en oprechte reactie op het drama in Parijs. Zijn filmpje, waarin hij het vooral heeft over zijn gevoelens als moslim in alle verwarring die ontstond, maakte veel los. Vandaag reageert hij op alle reacties die hij kreeg:


Afgelopen donderdag, na het plaatsen van mijn vorige Facebook post, liep ik een koffiezaak binnen en ineens hoorde ik een medewerker enthousiast roepen: “Ja, en jij krijgt koffie van mij!” Het duurde niet lang voordat ik tot het besef kwam wat een persoonlijk filmpje wel niet teweeg heeft kunnen brengen. Uit het hele land heb ik onwijs lieve berichten ontvangen. Kennelijk is er een enorm gevoelige snaar geraakt in de maatschappij en ik voel me enorm vereerd dat ik mensen daarmee heb kunnen raken.

Ook journalisten kregen er lucht van: “Je bent geciteerd door premier Rutte, wat vind je daarvan?” werd mij ineens gevraagd. En of ik voor de camera van verschillende media vragen wilde beantwoorden. Ik heb er bewust voor gekozen om dat niet te doen. Mijn hartenkreet in het filmpje is duidelijk en ik zou niet weten wat ik daaraan zou moeten toevoegen.Ik ben net student af, die onlangs voor zichzelf begonnen is met het oprichten van een bijlesinstituut. Ik geloof oprecht dat onderwijs, het antwoord is op veel problemen op de wereld, omdat onwetendheid vaak de brandstof is van die ellende. Daarom probeer ik elke dag, met een handje vol prachtige wereldverbeteraars, een duurzame ontwikkeling te maken in het leven van onze leerlingen. Dat doe ik met veel plezier omdat ik ontzettend veel van dit land hou, en ongelooflijk veel vertrouwen heb ik de toekomst.

De reacties op mijn filmpje zijn stuk voor stuk hartverwarmend maar tegelijkertijd is het tragisch om te moeten vaststellen dat we met z’n allen zó snakken naar een positief geluid. We hebben elkaar hard nodig, juist in deze moeilijke tijden. Ondanks alle ellende in de wereld, blijf ik er toch heilig in geloven dat angst, wantrouwen en haat het altijd af zullen leggen tegen liefde. Liefde is de nieuwe movement. En dat gevoel hebben jullie allemaal de afgelopen week ontzettend bevestigd.

Nederland, bedankt!

#liefde
Ster advertentie
Ster advertentie