FunX

Sabine Bruijnincx (Directeur Stichting Wereldhavendagen) blijft reislustig

  1. Newschevron right
  2. Sabine Bruijnincx (Directeur Stichting Wereldhavendagen) blijft reislustig
Sabine Bruijnincx (36) begon als uitzendkracht bij het Havenbedrijf (Rotterdam).Toen er bij de Stichting Wereldhavendagen een vacature vrijkwam, ging ze daar aan de slag. Al snel werd ze projectleider en toen de directeur wegging, solliciteerde ze met succes naar die functie. Op zondag 23 oktober vertelde ze in Hi5 wat ze doet als directeur van de Stichting Wereldhavendagen. Sabine nam ook een stageplek mee van de Wereldhavendagen waar jij op kon solliciteren.

Europa

Sabine schreef zich na het vwo in voor een studie Internationale Bedrijfskunde in Maastricht, maar werd daarvoor uitgeloot. Daarom studeerde ze Bedrijfskunde in Rotterdam, waar ze ook erg internationaal georiƫnteerd was. Ze deed een bestuursjaar bij een Europese studentenvereniging, waarvoor ze veel door Europa reisde.

Afstuderen
Aan het eind van haar studieperiode wilde ze in eerste instantie een half jaar naar Australie om daar haar scriptie te schrijven. Dat werd een jaar, waarin ze niet alleen studeerde, maar zelf ook lesgaf aan een universiteit. Na haar afstuderen ging ze in Nederland aan de slag bij een uitgever van magazines, maar de reiskriebels bleven.

Reislustig
Toen Sabine 26 was, ging ze zes maanden naar Ecuador voor vrijwilligerswerk, om daarna weer naar Australie te vertrekken. Na een paar uitzendbaantjes in Nederland reisde ze af naar Ghana en daarna trok ze weer naar Australie om rond te reizen. Sinds 2005 werkt Sabine voor de Stichting Wereldhavendagen, die elk jaar in september het event Wereldhavendagen organiseert.

Stage
Wat Sabine daar allemaal voor moet doen en waarom ze denkt dat de Stichting Wereldhavendagen vorig jaar de winnaar was van de Monica Lewinsky Award van FNV Jong (beste stagebedrijf), vertelde ze op zondag 23 oktober in Hi5. Tussen 17 en 19 uur kon je ook live in de show solliciteren naar de meeloopstage. Luisteraar Dainalis vond zichzelf wel geschikt. Waarom ze dat dacht, hoor je hieronder, net als de rest van de show:

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201110231700.wma{/wmaremote}

Ster advertentie
Ster advertentie