FunX

Patoranking: ''Ik ga terug naar de dancehallroots. Mijn muziek is een stem voor anderen''

  1. Newschevron right
  2. Patoranking: ''Ik ga terug naar de dancehallroots. Mijn muziek is een stem voor anderen''

De Nigeriaanse dancehallzanger Patoranking is net aangekomen in Amsterdam en maakte zijn eerste stop in de FunX-studio. Hij schoof aan bij Eva in Jouw Stad Amsterdam om te praten over zijn muziek, het leven, Afrika en het overnemen van de wereld.

Roots

Reggae- en dancehallartiesten poppen tegenwoordig op vanuit allerlei verschillende landen. De Afrikaanse oorsprong van zijn muziek is goed terug te horen in de muziek van Patoranking.

''Ik wil teruggaan naar de roots. Ik wil een verhaal vertellen met mijn muziek en de stem zijn voor anderen.''

MTV Award

Patoranking won vorig jaar een MTV Africa Music Award voor beste nummer met My Woman, My Everything. Hoewel die prijs hem veel goed heeft gedaan, wil hij de eer niet opstrijken.

''Als de tijd daar is, kan je er niets aan veranderen. Het is niet aan mij, maar aan de muziek. Muziek spreekt voor zichzelf.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wishlist

Patoranking werkte al samen met Wizkid, Elephant Man en Konshens. Op zijn wish list staan nog Rihannna en Nicki Minaj. Wat ze zouden zeggen als hij ze nu zou bellen? ''Dat ik er knap uitzie.''

Afrobeats

De huidige populariteit van Afrobeats heeft er ook voor gezorgd dat Afrikaanse artiesten populair zijn over de hele wereld. Het genre bestaat al heel lang, maar Patoranking is blij dat hij mag meemaken dat het nu zo aan het groeien is.

''Het is een verfrissende, nieuwe sound. Ik noem het de nieuwe golf. Het brengt culturen samen.''

Quiz

Eva speelde nog een kleine quiz met Patoranking. Hoe goed kent hij de muziek uit zijn eigen land Nigeria?

Wereldoverheersing

Een andere Nigeriaanse artiest die op dit moment ontzettend populair is, is uiteraard Wizkid. Hij is ook te horen op Patorankings nieuwste album God over Everything. De twee artiesten hadden het samen erg naar hun zin in de studio.

''Hij is een coole gast. We hebben gelachen en gepraat over hoe we de wereld kunnen overnemen.''

Ster advertentie
Ster advertentie