FunX

Bezuinigingen: merk jij 't?

  1. Newschevron right
  2. Bezuinigingen: merk jij 't?
Dinsdag was het de derde dinsdag in september en dat betekent dat het Prinsjesdag was. Op deze dag wordt altijd de nieuwe koers van Nederland voorgelezen in een troonrede. Vroeger deed Beatrix dat, nu Willem-Alexander.

Het kabinet had al aangekondigd dat bezuinigingen onderdeel van de troonrede zouden zijn. Er moest weer zes miljard bezuinigd worden. Maar de vraag is natuurlijk of wij daar iets van merken. Daarom was de stelling dinsdag bij CritiX: 'Ik merk niks van de bezuinigingen'. 44% was het hiermee eens tegenover 129% die zich niet in de stelling kon vinden.

Bezuinigingen?
Batu belde in, want hij merkt niets van de bezuinigingen. "Mijn vermoedens waren dat het beter ging met het land. Ik wist niets van die bezuinigingen, het is dat ik het nu op de radio hoor. Ik kan er wel om lachen. Ik werk gewoon en heb er geen last van."

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F111053489"></iframe>
{/source}

Demonstreren tegen bezuinigingen
Zarayda belde ook met Aisha Akhiat, zij is lid van de SP en had een column geschreven over de bezuinigingen. Ondanks dat zij niets merkt van de bezuinigingen, gaat zij er zaterdag wel tegen demonstreren. "Er zijn mensen die het veel slechter hebben dan ik. Op korte termijn merk je er nog niet veel van, maar op lange termijn, als mensen werkloos raken en buurthuizen worden gesloten, gaat dat zorgen voor criminaliteit en dat gaat iedereen wel persoonlijk raken."

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F111053492"></iframe>
{/source}

Op Facebook zorgde de stelling voor een aantal reacties.

Ap=oneens
"Ik werk in de zorg… triest.."

Naila=oneens
"Wie niets merkt, zat al in een financieel uitzichtloze situatie, of heeft zoveel geld dat ie het niet kan tellen… alle anderen merken het echt wel. Kijk naar de prijs van het brood."

Altagracha=eens
"Je merkt er niets van. Maar wacht maar, het komt."

Abies=oneens
"Ik ben pas geslaagd op school maar kan niet eens werk vinden."

Ster advertentie
Ster advertentie