FunX

Raadslid: "Straattaal is geen probleem"

  1. Newschevron right
  2. Raadslid: "Straattaal is geen probleem"
"Ik ben benieuwd hoeveel doekoes naar dit soort fatoes gaan," dat zei het Rotterdamse GroenLinks raadslid Nourdin el Ouali gisteren in Fresh 'n Up. Hij doelt daarmee op de Jouw Taal Mijn Taal-campagne waarin opgeroepen wordt dat je met beschaafd Nederlands verder komt dan met straattaal. De campagne is in het leven geroepen omdat blijkt dat 9- tot 10.000 mbo-jongeren het Nederlands te weinig beheersen. Volgens het raadslid komt dat probleem niet door straattaal. Daarom stelde hij schriftelijke vragen in straattaal, aan het Rotterdamse college van Burgemeester & Wethouders.

Straattaal

Nourdin el Ouali vertelt bij FunX dat hij eerst dacht dat het een grap was, totdat hij het op de radio hoorde en op posters zag. "Heel veel jongeren praten straattaal en ABN. Dat is absoluut geen probleem. Dat jongeren zich op die manier met elkaar te mengen is juist mooi." Het raadslid gelooft dat er best jongeren zullen zijn die geen ABN spreken, maar hij denkt niet dat straattaal daar de schuld van is. "Ik denk dat dat meer zegt over het onderwijs dan over de straattaal van jongeren."

{source}
<iframe width="550" height="145" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F62173978&show_artwork=false"></iframe>
{/source}

Brief van Nourdin el Ouali aan Rotterdams college van Burgemeester & Wethouders:

Ster advertentie
Ster advertentie