Naar homepage
FunX

Yordi brengt de rapfacts van 2020: "Eén persoon steekt met kop en schouders uit"

bron: YouTube/GewoonBoef
  1. Newschevron right
  2. Yordi brengt de rapfacts van 2020: "Eén persoon steekt met kop en schouders uit"

Welke Nederlandse rapper heeft dit jaar het meest gekanteld? Yordi van Rapfactcheck weet het, want hij heeft de meest opmerkelijke rapfacts van dit jaar op een rijtje gezet. Volgens hem is er dit jaar één artiest echt boven zichzelf (en anderen) uitgestegen en dat is Boef.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 3

Yordi analyseerde van de Nederlandse rapper met welke tracks zij in de Spotify 200 hebben gestaan en het aantal streams van die nummers. Op basis daarvan kwam hij bij Boef als ultieme winnaar uit, Zijn nummers werden dit jaar namelijk gezamenlijk meer dan honderd miljoen keer gestreamd. "Wat dat betreft heeft hij de Nederlandse hiphopgame dit jaar gewonnen."

Op de tweede plek komt Kevin. "Hij had een supergoed jaar. Zijn album 'Animal Stories' kwam uit en dat is een grote doorbraak geworden", aldus Yordi. De top drie wordt afgesloten door Dopebwoy, wiens album Hoogseizoen dit jaar platina ging. "Die had ik niet meteen aan zien komen. [...] Ik gun het Dopebwoy heel erg, maar ik had niet verwacht dat zijn album het zo snel zo goed zou doen. Zeker omdat zijn album later in het jaar uitkwam."

Alle rapfacts van 2020 voor jou op een rijtje

Ster advertentie
Ster advertentie