FunX

Tur-G is jongste Nederlandse rapper met gouden plaat: "Ik denk dat iedereen me nu kent op school"

  1. Newschevron right
  2. Tur-G is jongste Nederlandse rapper met gouden plaat: "Ik denk dat iedereen me nu kent op school"

Nog maar vijftien jaar en dan al een gouden plaat binnenslepen. Het lukte de jonge rapper Tur-G. Zijn track Beyoncé in samenwerking met Andy, die trouwens ook nog maar zestien is, heeft de goudstatus bereikt. Bepakt met een rugtas vol schoolboeken kwam Tur-G samen met zijn vriend Andy langs in de studio voor De Avondshow.

School

Omdat Tur-G nog maar vijftien jaar is, moet hij zijn muziekcarrière nog combineren met school. Dat is niet altijd makkelijk, maar het is een kwestie van goed plannen volgens Tur-G. Het is ook om die reden dat hij een schooltas vol boeken heeft meegenomen.

"Ik heb morgen twee toetsen, maar ik heb gewoon mijn boeken mee in m'n tas. Ik moet nog een uurtje terugrijden."

Zijn prestaties en bekendheid hebben hem ook op school een populaire status opgeleverd: "Ik denk wel dat iedereen me nu kent op school".

Gouden Plaat

Dat de jonge rapper een gouden plaat in de wacht heeft gesleept, kan hij zelf ook nog niet eens geloven: "Het is heel mooi om dat mee te maken, je harde werk wordt beloond". Het was namelijk niet alleen hard werken om de de track Beyoncé in elkaar te zetten, maar Tur-G vertelt dat hij ook veel uren heeft gestopt in het ontwikkelen van zijn muzikale talent.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Het is heel gek, soms kunnen we het zelf niet eens geloven. Andy heeft ook een traantje gelaten, haha."

Nieuwe muziek

Binnenkort kunnen we veel nieuwe dingen van de twee jonge talenten verwachten. Om te beginnen komt er vrijdag een clip van de remix van Beyoncé uit. Daarvoor hebben ze samengewerkt met een aantal Franse artiesten en zijn ze naar Parijs gegaan om de clip te schieten. Daarnaast zijn de twee hard aan het werk aan hun EP Jet. Wanneer die uitkomt, is nog niet bekend, maar: "Be ready".

"Er komen steeds tracks bij en er gaan steeds tracks af. We ontwikkelen onszelf steeds meer en dan gaan er liedjes af die niet goed genoeg meer zijn."

Ster advertentie
Ster advertentie