FunX

Carrotmob? Zooo 2010!

  1. Newschevron right
  2. Carrotmob? Zooo 2010!
Het boycotten van bedrijven omdat ze niet duurzaam zijn, is zooo 2009! Je moet bedrijven ‘een wortel voorhouden’, oftewel stimuleren om duurzamer te worden. Dat doe je door het organiseren van een carrotmob. Je gaat met een groep mensen naar een onderneming zoals een supermarkt of hotel. Je organiseert er een feestje of koopt er producten en spreekt met het bedrijf af dat de de omzet gaat naar milieubesparende maatregelen. Say what?

Say What?
In Nederland houdt het eco-collectief Strawberry Earth zich bezig met acties om bedrijven te stimuleren duurzamer te worden. Zoals afgelopen weekend met de Hotel Crash, een feest in een hotel in Amsterdam. Contractueel is met het hotel afgesproken dat de opbrengst van het feest gestoken wordt in duurzame aanschaffen. Denk aan de installatie van waterbesparende kranen, eco vriendelijke dekbedden en ledlampen.

Overgewaaid uit Amerika
Het initiatief carrotmob is overgewaaid uit Amerika, San Francisco om precies te zijn. In 2008 vond daar de eerste carrotmob plaats. Amerikanen zijn wat naïever in het meedoen met dit soort initiatieven. Nederlanders zijn misschien te nuchter hiervoor, of niet?

In dit filmpje wordt uitgelegd hoe het werkt:

Meer in Start op dinsdag 19 januari tussen 7:00-8:00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie