FunX

Directie-voorzitter EAS (Hogeschool Rotterdam) geeft fouten toe

  1. Newschevron right
  2. Directie-voorzitter EAS (Hogeschool Rotterdam) geeft fouten toe
Ostara de Jager (37) was als klein meisje al gefascineerd door staalconstructies. Dat ze Bouwkunde ging studeren was dan ook geen grote verrassing. Wel was het bijzonder dat ze al op haar 35ste directievoorzitter was van het Instituut voor Engineering & Applied Science van de Hogeschool Rotterdam. Ostara is voor haar afdeling op zoek naar iemand die nog een stageplek zoekt als administratief medewerker. Op zondag 10 april nam ze die vacature mee naar Hi5.

Architectuur
Toen Ostara in haar een na laatste jaar van Bouwkunde zat, besloot ze er nog een studie bij te doen aan de Academie voor Bouwkunst. Haar eigenlijke plan was namelijk om architect te worden, maar ze kwam hierop terug omdat ze het toch te abstract en conceptueel vond. Ze liep stage bij een aannemersbedrijf en architectenbureau en ging werken als assistent-uitvoerder op een bouwplaats.

Jong

Uiteindelijk rolde ze het onderwijs in op haar 25ste. Ze stopte drie jaar daarna met lesgeven om programmadirecteur van de School of Technology (locatie Haarlem/Alkmaar) op INHolland te worden. Nu is ze al drie jaar directievoorzitter van het Instituut voor Engineering & Applied Science van de Hogeschool Rotterdam.

Solliciteren
Hoe het was om op zo’n jonge leeftijd als vrouw directeur te worden van een onderwijsinstelling, wat ze wekelijks met haar gezin doet op ‘frietjesvrijdag’ en wat haar grootste valkuil als jonge manager was, vertelde ze op zondag 10 april in Hi5 tussen 17 en 19 uur.

Ostara zoekt voor het bedrijfsbureau van het Instituut voor Engineering & Applied Science een stagiaire die allerhande administratieve werkzaamheden kan uitvoeren. Luisteraar Ali solliciteerde in de uitzending naar de stageplek. Hoe succesvol dat gesprek was, hoor je hieronder:

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201104101700.wma{/wmaremote}
Ster advertentie
Ster advertentie