FunX

SPOKEN: Intelligente auto's

  1. Newschevron right
  2. SPOKEN: Intelligente auto's
Het toekomstbeeld van K.I.T.T., de intelligente auto uit de serie Knight Rider, is helemaal geen utopie meer. Verschillende automerken zijn allang bezig met het slimmer maken van de auto, zodat je in de toekomst niks meer hoeft te doen behalve instappen. Manu gaat in gesprek met Bastiaan Krosse van het TNO en Femke Bruggeman van Volvo, over hoe deze nieuwe technologie onze levens op de weg kan gaan veranderen.

West Papoea
In het eerste uur zoomt Manu samen met antropoloog Sjoerd Jaarsma en Jofrey Korwa van de Free West Papua Campaign in op de strijd van West Papua voor onafhankelijkheid. Dagelijks, en nu al jarenlang, worden de mensenrechten in West Papoea geschonden. De oorspronkelijke bewoners delven daarbij het onderspit. Wat is de toekomst van dit conflict en welke rol kan Nederland wellicht spelen als ex-kolonisator? Teken de petitie!

Duidelijke Taal
Schrijver Thomas Heerma van Voss richtte vijf jaar geleden het online platform HipHopLeeft op en trok daar de afgelopen week de stekker uit. Manu blikt terug met Thomas op deze periode waarin het magazine vele grote artiesten interviewde en vele binnenlandse albums recenseerde. Als keuze voor de rubriek Duidelijke Taal kiest hij voor het nummer "Say Hey There" van Atmosphere.

SPOKEN
Derek Otte is in deze uitzending in de reprise en presenteert voor de laatste keer het Spook van de Week. Het dichterlijke stokje geeft hij door aan de Rotterdams-Palestijnse Stryder.

{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/spoken/spoken_201301132100.mp3{/audio}
(rechter muisknop > doel opslaan als)

Uur 1
The Roots - Don't Feel Right
O-Shen - Rebel Rockin
Nas & Damian Marley - Land Of Promise
Lauren Hill - Freedom Time
Guru Ft. The Roots - Lift Your Fist
Atmosphere - Say Hey There (Duidelijke Taal: Thomas Heerma van Voss)
Outkast - Two Dope Boyz In A Cadillac
Common Ft. Will.I.Am - A Dream
Nappy Roots - Po' Folks

Uur 2
Dr. Dre Ft. Snoop Dogg - Let Me Ride
Curren$y - Michael Knight
Bilal - Fast Lane
Wyclef Jean Ft. Lupe Fiasco - Fast Car
Mr. Probz - Drivin'
Kanye West Ft. Paul Wall - Drive Slow
Jay Z Ft. John Legend - Do U Wanna Ride
Kendrick Lamar - The Art Of Peer Pressure
Slick Rick Ft. Doug E. Fresh - Sitting In My Car
Ster advertentie
Ster advertentie