FunX

Oud-Opposites lid Geoffy G bij Lijn5 met Zarayda

  1. Newschevron right
  2. Oud-Opposites lid Geoffy G bij Lijn5 met Zarayda

Theophilus Onyenaturuchi George is beter bekend Geoffy G. Hij is geboren in Nigeria, maar hij woont al 19 jaar in Nederland. In 2007 koos hij ervoor om The Opposites te verlaten en zijn school af te maken. Big 2 en Willy hebben met z’n tweeën veel succes gehad en Geoffy G gaat het nu alleen proberen. Met zijn broer Charles is hij pas geleden op reis gegaan naar zijn "roots". In Nigeria heeft hij het graf van zijn broer Emanuell bezocht en is hij met muziek bezig geweest.

Rond zijn tiende komt de muziek definitief in het leven van Geoffy. Hij begint naar reggae en rap te luisteren, Bob Marley en Tupac Shakur zijn grote helden. Geïnspireerd door zijn moeder, die in Nigeria in kerkkoren zong en zijn broers Emanuell en Charles, besluit hij om ook muziek te gaan maken. Hij imiteert de artiesten en haalt hun teksten van Internet. Hij gaat er helemaal in op en begint op te treden op schoolfeesten, in toneelstukken en tijdens modeshows.

Zijn beste vriend in zijn pubertijd is Willy. Met hem deelt hij zijn opgekropte gevoelens en zijn passie voor muziek. Ze treden samen op en door Willy ontmoet hij Twan. Twan maakt beats en Willy schrijft daar teksten op. Samen zijn ze bekend geworden als The Opposites.

Geoffy en Willy en Twan komen regelmatig samen om muziek te maken, maar treden bijna nooit met z’n drieën op. Twan maakt wel beats voor Geoffy. Die gebruikt Geoffy voor zijn eigen repertoire en op zijn vijftiende neemt hij een album op dat hij verspreidt onder familie en vrienden.

Maar uiteindelijk besluit Geoffy in 2007 om de muziek op een laag pitje te zetten en zich te richten op zijn studie. Na het behalen van zijn diploma SPH (Sociaal Pedagogisch Hulpverlening) in Nijmegen, is Geoffy G samen met een vriend in Amstelveen gaan wonen.

Maintain Yourself is het officiële debuutalbum van Geoffy G. Het vertelt in hiphop en reggae het verhaal van een jongen die uit Nigeria naar Nederland komt, moeite heeft zich te handhaven onder het fysieke en verbale geweld van zijn leeftijdsgenoten, maar uiteindelijk tot het inzicht komt dat zijn kracht in woorden ligt, in muziek.

Maintain Yourself is een samenwerkingsproject dat is opgezet door Omar en Jules, twee goede vrienden van Geoffy en beiden student Media en Entertainment Management aan Hogeschool InHolland. Voor een studieopdracht brachten zij een album uit en pasten een marketing strategie toe voor een beginnend artiest. Geoffy-G werd hun ‘proefkonijn’; met muzikale ondersteuning van het Nederlandse rappersduo The Opposites, bassist Pablo Penton en Badjabeads kwam Geoffy’s eerste album tot stand.

Zarayda & Delano spraken met Geoffy over zijn muziek en zijn leven. Ook hoor je zijn Lijflied en vroeg Zarayda hem het hemd van het lijf in het ‘vluggertje’.

Verder natuurlijk Shownieuws en de Hardt Of Hardt Niet: de rubriek waarin een opkomend artiest advies en tips krijgt van een professional.


Je kunt hier de show van Zarayda naluisteren op de site van Lijn5!

Check hier het debuutalbum van Geoffy G:
{youtube}Ym58V0YvNPc{/youtube}

Ster advertentie
Ster advertentie