FunX

Persbericht: Reggae revival op FunX Radio

  1. Newschevron right
  2. Persbericht: Reggae revival op FunX Radio
Urban jongerenzender pakt uit op muzikaal thema reggae

Radiostation FunX brengt de ‘riddim’ de huiskamers in deze week. Vanaf vandaag staan het station en de website geheel in het teken van de reggae muziek. Onder de term ‘Reggae, FunX takes you there’ presenteert de Jamaicaanse artiest Sean Kingston het thema op de zender. Kingston brak in de zomer van 2007 door met zijn wereldhit ‘Beautiful Girls’.


Reggae Top 100
Op Tweede Paasdag zendt FunX de Reggae Top 100 uit, welke geheel wordt samengesteld door de luisteraars. Sinds twee weken kunnen zij hun favoriete reggae tracks doorgeven via FunX.fm. Stemmers van de Reggae Top 100 maken kans op een reis naar het eiland van de reggae en van Sean Kingston: Jamaica! De reis wordt weggegeven tijdens de Reggae Top 100 die op maandag 24 maart uitgezonden wordt vanaf 10.00 uur.

Woensdagmiddag worden in het programma FunX Five de stemmen rond 18.00 uur officieel gesloten. Donderdagmiddag wordt rond hetzelfde tijdstip de lijst bekend gemaakt op www.funx.fm.

Reggae Radio
Voor grote reggae liefhebbers is vandaag het startsein gegeven voor een nieuw online themakanaal. Na het themakanaal voor R&B rondom Valentijnsdag, FunX Slow Jamz radio, is nu de beurt aan Reggae Radio. Vanaf heden is Reggae Radio 24 uur per dag, 7 dagen per week te beluisteren via www.funx.fm. Een themakanaal met uitsluitend reggae muziek van onder andere legende Bob Marley, Gentleman, Tanya Stephens, Postmen en van Sean Kingston zelf.

Luisteraars kiezen de nieuwe single van Ziggi
Ook Nederland’s eigen reggae artiest Ziggi neemt deel aan de activiteiten van het station. De artiest, die vijf jaar geleden door FunX werd ontdekt, laat de luisteraars van de zender zijn nieuwe single kiezen. Op www.funx.fm presenteert hij drie nieuwe tracks. Luisteraars kunnen tot aanstaande vrijdag op hun favoriet stemmen en bepalen zo welke single van Ziggi na de Reggaeweek in de winkels ligt.
De bekendmaking van de nieuwe single vindt plaats in het programma van de Goodfellas op zaterdag 22 maart tussen 21.00 en 22.00 uur. Samen met de Goodfellas bereikte Ziggi vorige week de nummer 1 positie in de XChart met het nummer ‘Cry Murdah’.

ReggaeMiX
FunX Dj Idriss sluit het muzikale thema op Tweede Paasdag af met een speciale ReggaeMiX. Eén uur lang één mix met de hits van diverse grootheden als Sean Paul, Beenieman en Collie Buddz. De ReggaeMiX is te beluisteren na de Reggae Top 100 op maandag 24 maart vanaf 18.00 uur. Na uitzending is de ReggaeMiX ook te beluisteren op de website van het station.

Jamrock Reggae MiXtape
Speciaal voor de FunX Reggaeweek doken de heren van Jamrock de studio in om een MiXtape te maken welke vanaf vrijdag gratis te downloaden is op de site van het jongerenstation.
Ster advertentie
Ster advertentie