FunX

Gezond eten? Waarom zou ik?

  1. Newschevron right
  2. Gezond eten? Waarom zou ik?
Je bent wat je eet, maar blijkbaar eten we veel rotzooi, want de Nederlander is anno 2013 dikker dan ooit. Bijna de helft van de mensen in Nederland is te zwaar en onze gezondheid lijdt onder al het lekkers dat we naar binnenproppen. Ben jij ook zo iemand die alles eet wat los en vastzit? Vandaar de CritiXstelling: ‘Ik eet wat ik wil zonder erbij na te denken of het goed voor me is.’ Uiteindelijk was 48% het EENS met de stelling.

Biochemicus en voedingsgoeroe Erik Alexander Richter zat in de studio en gaf de luisteraars de keiharde waarheid en wat broodnodige adviezen. Luisteraar Stefanie vertelde over de zakken chips die er dagelijks doorheen gaan, Erik Alexander reageert door te vertellen op welke rare plekken je haargroei (??!) krijgt van teveel chips en James vertelt waarom hij een mobiele juicebar begon. Beluister hier de fragmenten van de show terug!

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F97814498"></iframe>
{/source}

Foodies vs Fastfoodfreaks

Maureen: Oneens. Dat zou erg dom zijn want uiteindelijk betaal IK de prijs voor een slechte gezondheid... niemand anders. En het is MIJN job om goed voor mezelf te zorgen... niemand anders.

Ramona: Mee eens!! Eet alleen wat ik lekker vind! En denk daarbij echt niet na wat erin zit en of het wel of niet goed voor je is!! Ga mezelf niet misselijk eten als ik het niet lust!! Dus ja ik eet wat ik wil zonder bij na te denken!!

Vishal: Tuurlijk! YOLO haha! net als alcohol! je doet alles met maten! je kent je eigen grenzen! dus zolang je leeft GENIET!

Jeroen: Oneens. Je voelt je zoveel beter als je goed voor jezelf zorgt en dus goed eet. Gezond eten geeft je oneindig meer energie dan alle troep die de meeste mensen dagelijks naar binnen stouwen Alle gebieden in je leven gaan met sprongen vooruit als je goed voor jezelf zorgt. Gezond eten is mijn drugs :)

Ster advertentie
Ster advertentie