FunX

Wu-Tang Clan in het Rijksmuseum? Why not?

  1. Newschevron right
  2. Wu-Tang Clan in het Rijksmuseum? Why not?
Redman, Method Man, KRS One, hij kent ze allemaal. Casper Knipscheer wordt in de scene Mr. Ghostman genoemd, maar anderen kennen hem bij de bijnaam die Method Man hem gegeven heeft: Lil' Meth. Hij regelt tours en organiseert feesten en was onlangs nog verantwoordelijk voor FunX presents Serial Killers met X-Zibit en B-Real.

Tourmanager
Op jonge leeftijd was Casper al tourmanager voor de Europese tour van de Wu-Tang Clan, dankzij de hook-up van zijn leermeester Cilvaringz. Wat maak je mee met de mannen van de Wu en hoe zit het met dat geheime album? Casper vertelde het vanochtend allemaal aan Fernando in Start.

Once Upon a Time in Shaolin

De Wu-Tang Clan verschijnt momenteel volop in het nieuws door de nieuwe Wu-Tang plaat: 'Once Upon a Time in Shaolin'. Van dit geheime album bestaat maar één versie waarop iedereen kan bieden. Het hoogste bod staat inmiddels op 5 miljoen dollar. Het idee van een secret album komt van de Nederlandse Marokkaan Cilvaringz, die al jaren deel uitmaakt van Wu-Tang. Casper zegt dat het idee achter één album te vergelijken is met kunst. "Zij zien hiphop als kunst en vragen zich af waarom het dan minder waard zo moeten zijn. Waarom zouden wij niet in musea kunnen hangen? Iedereen kent de Mona Lisa, maar niemand heeft 'm thuis."



Wu Tang in Rijksmuseum

Casper is één van de weinigen die het nieuwe Wu-Tang album 'Once Upon a Time in Shaolin' heeft mogen luisteren. "Ik heb het album gehoord en het is echt Wu Tang Forever stijl. Het is echt heel tof." Naast het nieuwe album verschijnt er ook een plaat voor een selectief groepje en denken de rappers ook aan een albumtour door verschillende musea. "Wu-Tang in het Rijksmuseum? Waarom niet? Picasso is ook dope, maar Wu Tang is doper. Waarom zou daar verschil tussen moeten zitten," zegt Casper.



Wu-Stock

Casper verklapte vanochtend in Start ook dat Woodstock op 17 juli wordt omgetoverd tot Wu-Stock, want Method Man, Redman, Ghostface Killah, Raekwon en de Wu Tang dj's komen naar het strand van Bloemendaal!

Wu-Tang Affiliate

Casper heeft de beste band met Method Man en hij was ook degene die ervoor zorgde dat Ghostman aan een Wu Tang tatoeage kwam en nu een officiële Wu-Tang Affiliate is. Hij heeft zijn strepen onder andere verdiend door een vechtpartij in Oslo. Casper hield er bloedende knokkels aan over, maar heeft zichzelf onder andere daardoor bewezen: "Zij zijn overal geweest en jij komt er als whiteboy tussen. (..) Door alles wat ik oplos en doe kreeg ik het Wu Tang symbool (Phoenix versie) getatoeëerd en Method Man kleurde 'm in."



Ster advertentie
Ster advertentie