FunX

Akon vs. Facebook: Afrikanen zichzelf laten opbouwen of niet

  1. Newschevron right
  2. Akon vs. Facebook: Afrikanen zichzelf laten opbouwen of niet

Waar hij als kind weinig elektriciteit heeft gekend, wil Akon nu licht laten schijnen in nog donkere delen van Afrika. Zijn manier: laat Afrikanen zelf de bedrijven opzetten. Ook Facebook eigenaar Mark Zuckberberg is op z'n grind: internetverbinding voor alle (Afrikaanse) ontwikkelingslanden. Kant en klaar vanuit Frankrijk. Dus...#TeamAkon of #TeamFB? Of kunnen ze allebei?

FYI

Sinds het project Akon Lighting Africa is begonnen, hebben hij en zijn partners twintig jongeren van tien Afrikaanse landen opgeleid tot ingenieurs. En binnen nu en een maand openen zij een nieuwe academie in Mali. Akon: "Ik denk niet dat goede doelen werken. De enige manier om Afrika op te bouwen is winstgevende bedrijven te starten. Die creëeren kansen en banen voor de inwoners."

"Beter een beetje toegang, dan helemaal geen"

Hoewel internet genoeg manieren biedt om geld te verdienen, is dat niet meteen het idee achter Facebook's project Internet.org. Volgens de baas achter de organisatie is het doel gratis internet voor arme gezinnen. Maar sommige Afrikaanse landen zouden dit niet zelf voor elkaar kunnen krijgen door te hoge kosten en nodige techniek.

Eerder dit jaar was er wel kritiek op de internetprovider, omdat zij hun partners zouden voortrekken. Daarop reageerde Facebook: "Beter een beetje internet, dan helemaal geen."

Iets toe te voegen aan dit verhaal? Deel het in de comments.

Ster advertentie
Ster advertentie