Naar homepage
FunX

Omar Munie: tassen ontwerpen is mijn passie

  1. Newschevron right
  2. Omar Munie: tassen ontwerpen is mijn passie
Acht jaar geleden verkocht Omar Munie (23) zelfgemaakte tassen aan zijn klasgenoten en vrienden. Tegenwoordig zijn zijn tassen te koop in luxe winkels in onder andere Nederland, New York, Parijs en Dubai.
Afgelopen zondag kwam de tassenontwerper langs in Hi5. Hij zocht ook een stagiaire voor zijn bedrijf Omar Munie Clothing. Of hij die gevonden heeft, hoor je hier.


Oorlog

Omar werd geboren in het door oorlog geteisterde Somalië. Zijn moeder stuurde hem toen hij pas negen was, samen met zijn zus (17) en twee broertjes (5 en 7) naar Nederland. Hier aangekomen woonden ze in asielzoekerscentra totdat ze een verblijfsvergunning kregen.

Mode
Na de basisschool ging Omar naar het vmbo, richting elektrotechniek. Hij was toen nog niet met mode bezig, maar op advies van een vriend besloot hij toch een modeopleiding te volgen. Werken met zijn handen was namelijk wel zijn ding.

Daar moest hij zich bewijzen, want Omar wilde de opleiding doen op niveau 4, terwijl hij op niveau 2 instroomde. Dat bewijzen heeft hij dubbel en dwars gedaan, zelfs zo goed dat hij de titel Beste Leerling van het Jaar kreeg. Na een sieradencursus op school, besloot hij tassen te maken en daarmee is hij zo succesvol geworden dat hij zijn eigen bedrijf heeft opgezet: Omar Munie Clothing.

Stage
In Hi5 vertelt de jonge ontwerper zondag hoe dat hem is gelukt, wat hij wilde worden als kleine jongen en wat zijn toekomstdromen zijn. Omar zoekt voor Omar Munie Clothing ook een stagiaire voor een periode van minimaal drie maanden. Er kwamen verschillende sollicitaties binnen, waaronder die van Chenaida. Ze heeft geen opleiding mode of handel gedaan, maar is wel altijd bezig met kleding customizen.

Sollicitatie-expert Dorothé Alfrink was streng voor zowel haar als Omar en gaf beide tips. Welke dat zijn en of Chenaida langs mag komen bij Omar voor een vervolggesprek, hoor je hieronder:

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_200910181700.wma{/wmaremote}

Ster advertentie
Ster advertentie