FunX

Serkan Özçağlayan draagt GLORY-overwinning op aan slachtoffers

foto: FunX / Nikki van Toorn
  1. Newschevron right
  2. Serkan Özçağlayan draagt GLORY-overwinning op aan slachtoffers

Serkan Özçağlayan stond dit weekend tijdens GLORY 83 in de ring tegenover Sergej Braun. De vechter kende een andere voorbereiding dan hij gewend is: een week voor zijn gevecht kreeg hij te horen dat familieleden van goede vrienden van hem omgekomen waren door de aardbevingen in Turkije. Özçağlayan legt in gesprek met Serginio en Imani uit dat hij de pijn en woede die hij voelde, heeft proberen om te zetten in kracht. "Ik ben iedereen dankbaar die zich inzet om de getroffen mensen te helpen."

Familie van vrienden getroffen

Özçağlayan had een goed trainingskamp achter de rug in Duitsland. "De zevende en laatste week stond in het teken van het zetten van de puntjes op de i", legt hij uit. In die week werd hij opgeschrokken door het heftige nieuws van de aardbevingen. "Een vriend van me belde me op en zei dat zijn familie was getroffen. Zijn familie lag onder het puin en andere vrienden van mij zijn zelfs familieleden verloren."

Quote

Dankjewel, je hebt toch nog een glimlach op onze gezichten weten te krijgen.

Omzetten in kracht

Veel verdriet en woede is wat Özçağlayan voelde op het moment dat hij zich realiseerde wat er in zijn vaderland gebeurd was. "Mijn mood sloeg meteen om. Ik zette het nieuws aan en dat kwam keihard bij me binnen." De vechter nam zich voor om het gevecht op te dragen aan de slachtoffers van de aardbevingen. "Ik heb geprobeerd om alle emoties om te zetten in kracht."

Özçağlayan voelde dat hij iets terug moest doen voor zijn landgenoten. Hij was dan ook blij toen hij zijn tegenstander in de tweede ronde knock-out sloeg. Na de overwinning ontving hij direct berichten vanuit Turkije. "Ze zeiden: 'Dankjewel, je hebt toch nog een glimlach op onze gezichten weten te krijgen.'" Die woorden deden de vechter veel. "Ik ben blij dat ik in deze moeilijke tijd iets kleins voor ze heb kunnen betekenen."

Serkan Özçağlayan draagt GLORY-overwinning op aan slachtoffers

Donkere bladzijde

Dat mensen zich wereldwijd inzetten om de slachtoffers te helpen, maakt Özçağlayan dankbaar. "Ik heb respect voor iedereen die geld doneert." Volgens de vechter is het bizar hoeveel mensen er getroffen zijn door de ramp. "Het is een donkere bladzijde in onze geschiedenis. Ik ben blij dat mensen proberen te helpen waar ze kunnen. Dank jullie wel."

Giro555

Door de aardbevingen in Turkije en Syrië is het leven van tienduizenden mensen volledig verwoest. Wil je steun bieden en ervoor zorgen dat de inwoners genoeg medische zorg, voedsel, water en onderdak krijgen? Doneer dan nu via Giro555. Meer lezen over de laatste ontwikkelingen? Ga naar FunX.nl/giro555.

Geef nu

Ster advertentie
Ster advertentie