FunX

DOCU: "Mijn vader, de expat"

  1. Newschevron right
  2. DOCU: "Mijn vader, de expat"
Waarom zou je een mooi land als Marokko verlaten? Voor "doekoe doekoe" zegt Ali, de vader van filmmaker en journalist Abdelkarim El-Fassi in de trailer van de documentaire 'Mijn vader, de expat'.

Marokkaanse Nederlander
'Mijn vader, de expat' is een documentaire waarin Abdelkarim het gesprek aangaat met zijn vader en op die manier samen met zusje Asma El-Fassi en Sjoerd Schipper een portret creëert van een Marokkaanse Nederlander. Vader Ali toont een kijkje in zijn verleden, maar kijkt met zijn zoon ook vooruit naar de toekomst. Hij is geen gast en ook geen arbeider meer, dus welke dromen en angsten heeft hij nog en wat zijn de wijze levenslessen die Ali als eerste generatie Marokkaan geleerd heeft?

Mijn vader, de expat
Op 16 februari gaat 'Mijn vader, de expat' in een uitverkochte zaal in première. Drie dagen eerder komen Abdelkarim en Asma langs in FunX Start om alle ins & outs te vertellen over hun documentaire.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.In Spoken werd in november ook al gesproken met Abdelkarim El-Fassi. Beluister het gesprek hieronder terug!

{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/spoken/spoken_201311172100.mp3{/audio}
Ster advertentie
Ster advertentie