FunX

VIDEO: Unicum Brass is 'Beste Brassband van Nederland'

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Unicum Brass is 'Beste Brassband van Nederland'
Unicum Brass is dit jaar de winnaar van de Fernandes Battle of Drums presented by FunX en mag zich een jaar lang 'Beste Brassband van Nederland' noemen! De groep werd vorig jaar nog tweede, maar doet in 2011 de naam Unicum eer aan. De brassband bracht een uniek repertoire ten gehore en kreeg daarmee zowel het publiek als de jury aan hun kant.



Unicum streed vrijdagavond met Faja Rhythm Brassband, N.G. Brass, en The Legendairs tijdens de Fernandes Battle of Drums presented by FunX. Het werd een felle strijd tussen finalisten die aan elkaar gewaagd waren. Uiteindelijk eindigde Faja Rhythm als derde, kregen The Legendairs de derde plaats toegewezen en moest N.G. Brass het doen met de vierde plaats. Tot slot verzorgde Damaru samen met de winnaars van vorig jaar, Earthquake Brass, een optreden op de Coolsingel. Natuurlijk bracht de zanger daarbij ook de Suriname Zomercarnaval FunX remix ten gehore.

Damaru - Suriname (Zomercarnaval FunX remix)
(rechter muisknop > doel opslaan als)

De brassbands vertrokken om 19.00 uur vanaf vier verschillende routes richting de Coolsingel. Winnaar Unicum Brass nam de route via Noord, NG Brass vertrok vanuit de Oude Haven, Faja Rhythm had als startpunt de Nieuwe Binnenweg en The Legendairs gingen van start op het Middelland Plein. Om 20.30 uur werden de finalisten verwacht op de Coolsingel, waar ze om 21.30 uur de strijd aangingen tijdens de Fernandes Battle of Drums presented by FunX.



Programma Fernandes Battle of Drums presented by FunX

19.00 uur Start van de brassband finalisten vanuit verschillende startpunten
19.15 uur Kinderbrassband Brassbandschool Rotterdam
20.30 uur Aankomst vier finalisten op de Coolsingel
21.30 uur Shows vier finalisten op Bavaria Stage Coolsingel
22.30 uur Uitslag en uitreiking Golden Drum
23.00 uur Damaru feat. Earthquake Brass
23.45 uur Opening Fernandes Zomercarnaval door de Queen

Biografie finalisten


Faja Rhythm Brassband
Faja Rhythm Brassband is een Surinaamse showbrassband met een breed repertoire. De Amsterdamse groep bestaat uit een groep blazers en meerdere percussie- en danseressengroepen. Gezamenlijk maken ze graag het publiek aan het lachen, genieten en dansen.



N.G. Brass
N.G. Brass is een brassband uit Rotterdam. Met jong en oud vormen ze een groot muzikaal geheel, dat gaat strijden met de overige brassbands.



The Legendairs
The Legendairs is een groep van voornamelijk Antilliaanse jongeren uit het Centrum en het Zuid-Westen van Den Haag. De Haagse groep speelt Asambeho, maar ook Nederlandse liedjes, hiphop en vele andere stijlen. Wat ooit begon als een hobby, is nu een onmisbare passie geworden.



Unicum Brass
De Unicum Brass heeft z'n basis in Rotterdam/Hoogvliet, maar verwelkomt de leden uit verschillende hoeken van het land. Naast de bekende stijlen speelt de groep ook 'Crazy Drumz', een brassvariant op dirty house. Vorig jaar werd Unicum tweede tijdens de Battle of Drums, lukt het ze dit jaar om een stap hoger te komen?

Ster advertentie
Ster advertentie