FunX

SPOKEN: De ironie van ons klimaat

  1. Newschevron right
  2. SPOKEN: De ironie van ons klimaat
De afgelopen week ging de klimaattop in Qatar van start. Een indrukwekkende lijst van vertegenwoordigers uit 193 landen kwam bijeen in de hoofdstad Doha om te praten over het klimaat. De voorgaande milieuconferenties werden jammer genoeg overschaduwd door mislukkingen omdat de grootste vervuilers niet instemden met de verdragen. Zal deze klimaattop een zelfde mislukking worden? Manu vraagt het aan Europees Parlementslid van GroenLinks Bas Eickhout en de perswoordvoerder van het solidariteitsfonds XminY Rutger van den Dool.

Brazilië

Willem-Alexander en Maxima bezochten in het teken van een handelsmissie onlangs samen met een hele delegatie ondernemers en wetenschappers de sterkst groeiende economie in Zuid-Amerika: Brazilië. Maar hoe is het Brazilië eigenlijk gelukt om zo’n sterke welvaartsgroei te bewerkstelligen? Manu vraagt het aan hoofddocent Culturele Antropologie aan de VU: Marjo de Theije. Vanuit Brazilië hangt algemeen directeur Transfer Latin Business Consultancy Gerald Baal aan de lijn.

Duidelijke Taal

Blaxtar zit op dit moment ook in Brazilië, omdat daar op 13 december de eerste Braziliaanse Spoken-editie zal plaats vinden. Hij legt uit waarom Brazilië het ideale land is voor het evenement dat zich focust op de kunst van taal en tekst. Verder deelt hij één van zijn favoriete lyricale performances van niemand minder dan Immortal Technique.

Spook van de Week

Voor de tweede en tevens laatste keer verzorgt dichter en poetryslammer Gijs ter Haar het Spook van de Week. De dichter die vorige week nog z'n nieuwe album met Jouke Koning presenteerde schreef speciaal een tekst over het klimaat en geeft het stokje door aan dichter Martin Aart de Jong. Gijs won de afgelopen week ook de publieksprijs tijdens de jaarfinale Poetryslam, waardoor hij gegarandeerd meedoet aan het kampioenschap Poetryslam van 2013.

{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/spoken/spoken_201212022100.mp3{/audio}
(rechter muisknop > doel opslaan als)

Uur 1

Sergio Mendes Ft. Black Eyed Peas - Mas Que Nada
Marcelo D2 - Desafabo
Snoop Dogg Ft. Pharrell - Beautiful
Blaxtar Ft. Smiley - Big Money Bag
Immortal Technique - Dance With The Devil (Duidelijke Taal: Blaxtar)
Racionais MC's - Negro Drama (live)
Rick Ross - Hustlin'

Uur 2

Jamiroquai - Emergency On Planet Earth
Mr. Lif - Earth Crusher
Marvin Gay - Mercy, Mercy Me (The Ecology Song)
Raggamanjah - Global Warming
Will.I.Am - S.O.S. (Mother Nature)
Gijs Ter Haar & Jouke Koning - De Droogte Voorbij
Elijah Prophet - Mother Nature
Pete Philly & Perquisite Ft. Talib Kweli - Hope
Arrested Development - Greener

Ster advertentie
Ster advertentie