FunX

CritiX: Caribische mannen slechte vaders?!

  1. Newschevron right
  2. CritiX: Caribische mannen slechte vaders?!
Vooroordelen zijn er genoeg! Bijvoorbeeld dat Caribische mannen slechte vaders zouden zijn. Om te checken of dit waar is, legde Zarayda in CritiX de volgende stelling voor: 'Het vooroordeel dat Caribische mannen slechte vaders zijn, klopt'. 45,2 % van de FunX luisteraars was het hiermee eens, dus het grootste deel gelooft hier niet in.

Orville Breevelt is mede oprichter van Vitamine V, een platform om bewustwording van het vaderschap te creëren. Hij was te gast in de studio en blij dat dit onderwerp aangesneden werd, want het vaderschap van Caribische mannen is volgens hem een taboe. "Er zijn veel vaders die toegewijd zijn en die worden nooit gehoord, omdat ze druk zijn met opvoeden. Er zijn ook negatieve ervaring rond vaders, want de perfecte vader bestaat niet." Orville deed ook een boekje open over zijn jeugd zonder vader en zijn eigen vaderschap. Luister hier naar zijn verhaal.



Randy had moeite met het vooroordeel dat Caribische mannen geen goede vaders zouden zijn. "Ik ben zelf een Caribische vader en ik voed mijn kinderen goed op en ik ken er genoeg die dat ook doen. Dus die beoordeling is deels waar maar deels ook niet. Ze tellen alleen degene die het niet goed doen en niet degenen die het wel goed doen en dat vind ik jammer."



Oneens

Ook op Facebook zorgde de stelling voor heftige reacties. Zo zei Sus "Ho ho.. heeft niks te maken met afkomst! Er zijn genoeg Nederlandse of een ander ras dat raar doet hoor! Dus please don’t crap bullshit!" Ook Ralitza was het oneens: "Mijn vader is van Antilliaanse afkomst en heeft zijn best gedaan om ons zo goed mogelijk terecht te laten komen. Elke vader van elke afkomst kan een piece of shit vader zijn."

Eens

Faroug was het eens met de stelling: "Anti’s en suri’s zijn onbetrouwbaar, zit gewoon in hun bloed. Ze hebben weinig normen en waarden op die eilanden geleerd, daarom laten ze Nederlandse meisjes zitten met zo’n gekleurd kind." Chanté was het net als Faroug eens met de stelling, maar om een andere reden: "Het klopt dat meer Caribische vaders hun gezin verlaten dan mennen van een andere afkomst maar dat komt omdat vroeger in de slavernij mannen gebruikt werden om kinderen te maken. Daarom ontstond er geen gezinsgevoel bij mannen."

Ster advertentie
Ster advertentie