FunX

Persbericht: FunX zondag live vanaf Parkpop

  1. Newschevron right
  2. Persbericht: FunX zondag live vanaf Parkpop
Radiozender en Parkpop presenteren Haagse XStage
De uitzendingen van jongerenzender FunX komen aanstaande zondag de hele dag vanuit het Zuiderpark in Den Haag waar de 28e editie van Parkpop plaatsvindt. In de live uitzendingen komen vele interviews en sfeerverslagen vanaf het festivalterrein voorbij. Grote smaakmakers op het grootste gratis popfestival van Europa zijn Sheryl Crow , Racoon en op de XStage de reggaesensatie Morgan Heritage (Jamaica), de latinband Orishas (Cuba) en van eigen bodem The Opposites.

XStage is het urbanpodium van Parkpop dat naast grote acts ook beginnende talenten een groot podium biedt. Zo kon nieuw talent ook dit jaar weer meedoen aan The Road to Parkpop. Vele artiesten en bands (r&b, soul, hiphop en rap) hebben de afgelopen maanden in voorrondes gebattled om een plek op de Haagse XStage. Verder zijn rapper Kleine Jay (winnaar Grote Prijs van Nederland 2007) en Maj Farah (winnaar TMF kweekvijver) van de partij.

De beeldregistraties van XStage worden door FunX vanaf maandag beschikbaar gesteld via YouTube.

Orishas
De heren van het Cubaanse Orishas zijn voornamelijk bekend om hun mix van Cubaanse son en hiphop. Na vier albums en meer dan 200 optredens heeft Orishas inmiddels een grote staat van dienst die de band vooral dankt aan de energieke, meeslepende live performances.

The Opposites
Ze zijn het tegenovergestelde van elkaar; Twan is lang en blank, Willem is klein en donker. Ze noemen zich Big 2 en Willy en samen vormen ze The Opposites. Inmiddels zijn ze al drie jaar één van de beste Nederlandstalige hiphopacts.

Morgan Heritage
Als laatste werd aan de line up van de Haagse XStage Morgan Heritage toegevoegd. De kinderen van reggae-legende Denroy Morgan komen op speciaal verzoek van FunX naar Nederland om op te treden in het Zuiderpark. Onlangs lanceerden zij hun nieuwe album ‘Mission In Progress’.

Meer informatie lees je op de Parkpop pagina.
Ster advertentie
Ster advertentie