Psst = ksst en hoer = niet stoer
- News
- Psst = ksst en hoer = niet stoer
Psst = Ksst
Allereerst, de klassieke “Pssst.” Alsof je leeg loopt. Alsof je de letter P zegt dat ie stil moet zijn. Eerlijk, hoe vaak heb jij meegemaakt dat ie werkt? Een vieze blik of rollende ogen, dat kun je krijgen. Met geluk krijg je een goeie tjoerie terug. Werkt niet. Net als: “Hey schoonheid, hey schatje, niet zo boos kijken, kijk eens blij, ahh, ohh, oehh, oeff, soooo, sangggg, ewa,” en eigenlijk alles wat volgt aan goedkope openingszinnen. Niet meer doen.
Hoer = niet stoer
Zo’n dame negeert je en reageert dus NIET zomaar op de eerste de beste wildvreemde die kennelijk iets van haar moet. Ze wordt er financieel ook NIET beter op, door gewoon door te lopen. Hoe is het dan een hoer? Hoe heeft ze kapsones, hoe is ze arrogant, hoe had jij vooraf een andere reactie verwacht? Als iemand het bij je vriendinnetje, nichtje of zusje doet en ze negeert het, wat maakt dat haar dan? Hypocrisie is een lelijk ding, al is je ego op zo’n moment nóg zo aangetast.
De “pssst” werd in de geschiedenis der mensheid volgens mij nog nooit gevolgd door: “Oh hey, ik ben (naam) en mijn nummer is 06(rest van nummer). Je kunt me bellen van maandag tot en met vrijdag, liefst op kantoortijden. Maar beter Facetimen, Skypen of Viberen we na 23:00 uur. Tot gauw!” Vooral dat laatste zou wel heel goedkoop zijn, van zo’n vrouw. In geval van WiFi dan.
Bouwvakkers zijn al jaren goed in het nafluiten en complimenteren. Zoals je hierboven ziet, vinden vrouwen dit heel leuk. Laten we toewerken naar zo'n situatie. Vrouwen vanuit onze auto's, in het openbaar vervoer en op straat gewoon laten stralen.
Maar…
Vrouwen, ook wij mannen zijn geen stukken vlees hè. Wij zijn ook maar mensen, met gevoelens enzo. Houd daar ook een beetje rekening mee. Als je de deur uit gaat, sterker ruikend dan een nieuwe vestiging van de plaatselijke parfumerie, terwijl je als een dronken T-Rex op veel te hoge hakken probeert te lopen, opgetut, fresh gedressed en (dus) aandachttrekkend, vind je het vervelend als wij in ruil óók een beetje aandacht willen…
Maar in de online wereld gooi je wel elke dag selfies waar iedereen zich aan mag vergapen. Die likes, blozende poppetjes, giechelende aapjes, andere domme emoticons en een stortvloed aan de meest smerige gedachten die je met zulke foto’s opwekt, zijn kennelijk WEL een bevredigende manier van aandacht krijgen? Het verwart ons.
Help ons. Want dat dit nodig is, doet pijn.
Reageren of zelf schrijven voor CritiX Online? Check hier de voorwaarden en doe mee!