FunX

Samira El Kandoussi's Lipstickmoslims

  1. Newschevron right
  2. Samira El Kandoussi's Lipstickmoslims
Samira El Kandoussi vertelde vanochtend in Start dat ze vaak kritiek krijgt op haar programma's, omdat ze volgens anderen niet bij de televisie hoort of beter thuis kan gaan zitten. "Dat krijg ik ook vanuit mijn omgeving te horen, dus vroeg ik mij af of je als moslima ook carrière mag maken."

Lipstickmoslima's

Samira ging op onderzoek uit voor haar programma Lipstickmoslims en kwam al snel bij de beroemde Algerijnse Al Jazeera-presentatrice Khadija Benguenna uit. Zij kreeg een storm van kritiek toen ze een hoofddoek ging dragen. Van Benguenna leerde Samira dat je het als gesluierde moslimsvrouw heel ver kan schoppen, maar ook getrouwd kan zijn en kinderen kan hebben. Voor Lipstickmoslima's ging ze met comedian Hanane Fadili op zoek naar de grens van humor en sprak ze de allereerste gesluierde kunstijsschaatser van de Arabische Emiraten, Zahra Lari.

{source}
<iframe src="http://www.spirit24.nl/player/frame/?episode=urn:vpro:media:program:25835296&type=urn&width=560&height=320&still=&autostart=off&volume=5&startTime=00:00:00" style="border: none; overflow: hidden;" frameborder="0" height="320" width="550"></iframe>
{/source}

Oordelen

Ook in Nederland zijn er veel tegenstellingen en taboes. Zo is de Marokkaanse rapper Freshkid heel ver gekomen in The Next Popstar, maar dat leverde haar een storm aan kritiek op vanuit de Marokkaanse gemeenschap. Samira zegt dat hier een fout gemaakt wordt en zegt dat het oordelen aan de schepper overgelaten moet worden. "Wat Marokkanen snel doen is oordelen. Als je zelf geaccepteerd wilt worden om hoe je bent, moet je ook anderen accepteren om hoe ze zijn. Zo simpel is het en dat is voor heel veel mensen nog moeilijk."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F92478908"></iframe>
{/source}

Bekijk hier alle uitzendingen van Lipstickmoslims
Ster advertentie
Ster advertentie